Zašto muškarci varaju partnerice koje vole?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nije novost da muškarci koji su prestali voljeti svoje partnerice često nađu ljubavnice. A što kažete na činjenicu da više od polovice muškaraca u ljubavnoj aferi vole svoje žene i ne žele okončati vezu s njima?

Zašto se uopće nađu između dvije vatre?

 

Nezadovoljni su s trenutnom situacijom

Nakon godina utrke za financijskom stabilnošću i podizanjem djece nastupa mirniji period. Iako su tada muškarci zadovoljni jer brinu o svojoj obitelji, nedostaje im romanse. Uglavnom trpe šutke takvu situaciju misleći da ne mogu više od svojih partnerica dobiti romantiku s početka veze. Kako se ne bi slično desilo i u vašoj vezi, više vremena samo za vas dvoje, s temama koje su daleko od svakodnevice, usrećiti će oboje.

 

Žele sačuvati brak

Koliko god to apsurdno zvučalo, muškarac koji voli svoju partnericu i ne zna riješiti problem koji imaju u vezi, potražiti će utjehu i ono što mu nedostaje kod druge žene. Razlog tome je naivno vjerovanje da će druga žena ispuniti prazninu koju osjećaju te da će vozeći na dva autoputa istovremeno biti sretni i izbjeći neugodno suočavanja s problemima. Budu li bježali u naručje druge i čekali da njihova partnerica uzme stvar u svoje ruke, ishod veze teško da će im se svidjeti.

 

Žele začiniti svoj seksualni život

Kada počne aferu s drugom ženom muškarčeva se seksualna želja dodatno pojačava. Kako mu je s “uhodanom” partnericom najčešće ugodnije, učestalost odnosa s njom zna se iznenada intenzivirati. Interesantno je da sa stupnjem uhodanosti s ljubavnicom smanji broj seksualnih odnosa sa ženom.

Iako muškarci često misle da njihove “službene” partnerice nemaju pojma što se dešava, istina je suprotna. Bol u srcu koju prevarena žena osjeća toliko je jaka da ju je lakše kamuflirati sa zatvaranjem očiju. A kada se prevarena žena odvaži prihvatiti istinu…

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

2 komentara

 1. Miro

  Još je jedan bitan razlog varanja. Kada imaju (pre)dominantnu ženu doma pored koje se ne osjećaju dovoljno muško, pokušavaju negdje dalje biti mužjaci. Bijeg od problema isto često rješavaju nevjerom.

  • Avatar

   Hvala Miro na komentaru,

   interesantno je zapitati se kako se uopće dotični muškarac našao u vezi s (pre)dominantnom ženom. Nešto ga je očito jako privuklo kada se s njom i oženio? Nekako mi se čini da nije bio prisiljen.

   Zanimljivo je i što ga još uvijek drži uz ženu s kojom se ne osjeća dovoljno muško?

   Pitam se i što je, osim ulaska u drugu vaginu, poduzeo da se osjeća dovoljno dobro i dovoljno muško. Nekako mi se čini da nevjera ne rješava problem, već da ga čini većim.

   Što kažete?