Za tango u vezi ne trebaju nužno dvoje

0

Uvijek, ali baš uvijek tijekom informativnog razgovora za Obnavljanje Ljubavi u vezi čujem komentare poput: “Želim da se naša veza popravi, spremna sam raditi na sebi, ali moj partner neće ni čuti da mi se pridruži.

 

Kaže da nije lud i da mu ne treba psihijatar, psiholog ili tamo neki life coaching za koji, u biti, ni nema pojma što je. Kako se uopće išta može poboljšati među nama, ako on ne želi ništa poduzeti. Da samo znate kako se ružno ponaša prema meni. Hitno se mora promijeniti.”

Za tango u vezi ne trebaju nužno dvoje

Iznenađenje – dovoljni ste vi sami da se vaša veza transformira! Ako ste sada automatski skeptični (kao i svaka osoba kojoj to kažem), razumijem vas. Pa odrasli smo uz izreku da je za “tango potrebno dvoje”.

To me nepovjerenje ne zabrinjava jer ionako nestane čim počnemo s radom. Iskustvo mi je pokazalo da razgovor s oba partnera istovremeno ne daje rezultat jer se uglavnom prepucavaju tko je kriv i ne čuju ono što trebaju čuti.

Evo primjera kako utječete na svoju vezu. Imali ste težak dan na poslu i nervozni, razočarani i tužni dolazite kući. Dobro raspoložen partner vas dočekuje s ručkom, ali toliko ste loše volje da vam ni ta njegova gesta ne može izmamiti osmijeh na lice. Ne osjeća se dobro jer vas nije uspio razveseliti i ubrzo je vaše neraspoloženje prešlo na njega.

Htjeli ili ne, sa svojom osobnošću utječete na partnera, a on isto tako utječe na vas. Svakodnevno reagirate jedno na drugo.

Sa svojim (nesvjesnim) uvjerenjima, mislima, osjećajima i reakcijama možete prouzročiti svađu, emocionalno udaljavanje, prevare, ali i bliskost, intimnost, harmoniju i strast u vezi.

Stoga, ako se u vezi osjećate odbačeno i nevoljeno, misleći kako je partner za to kriv, zapitajte se kakve to veze ima s vama. Umjesto da ste fokusirani na njega, poradite na sebi da bi u vezi uživali kao nekada.

Mijenjati možete jedino sebe. Dovoljno je da počnete s pozitivnom promjenom i odmah ćete, poput domino efekta, osjetiti kako se ona reflektira na vaš odnos s partnerom.

Biti će mi drago da mi na podrska@obnoviljubav.com javite kako vam ide.

Foto: Berzin, Pixabay

 

Autorica: Barbara Grgurić  u kolumni: MINUTE ZA LJUBAV
Life Coach za obnavljanje ljubavi u vezama

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.