Woodwing Villa – Rezidencija s bezvremenskim interijerom

0

Arhitekti su osmislili fleksibilan dom koji se može prilagoditi promjenama godišnjih doba, a koji održava stalnu vizualnu povezanost s okolnim šumovitim krajolikom.

 

Villa Woodwing je privatna rezidencija smještena u Ekaliju, u sjevernom predgrađu Atene.

Kuća tijekom zimskih mjeseci funkcionira kao topla, zaštitna „školjka“ koja okružuje obitelj. Dolaskom toplijih dana i ljeta, kuća se otvara prema vrtu i time se proširuje dnevni prostor na natkrivenu terasu na kojoj se postiže spajanje vanjskog i unutarnjeg prostora, maksimizirajući prednosti oba.

studio_woodwing_10Cilj arhitekata je bio da rezidencija kroz svoj arhitektonski jezik, materijale i namještaj ispriča priču o težnjama i karakteru onih koju u njoj stanuju.

U donjem dijelu kuće smješten je dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom. Prostor je okružen staklenim stijenama koje omogućavaju prekrasan pogled na vanjski bazen i okoliš. Iz dnevnog boravka protežu se stepenice koje vode u gornji dio kuće gdje su smještene spavaće sobe, kupaonica i balkon.

k-studio_woodwing_12   k-studio_woodwing_14

Arhitekti su u izradi kuće birali prirodne materijale koji sazrijevaju i poboljšavaju se tijekom godina. Tako su koristili tradicionalni “Kourasanit” koji s vremenom poprima posebnu patinu, zatim cedar i američki orah, zbog suptilne promjene boje tijekom godina.

k-studio_woodwing_01

Kamen Basaltina strateški je postavljen u unutarnjem i vanjskom prostoru kako bi se poboljšao kontinuitet dnevnih prostora u prizemlju. Zidovi obloženi cedrom dijele karakterističnu boju borova koji okružuju kuću.

Pomno odabran namještaj ima naglasak na ručno izrađenim, prirodnim materijalima. Komadima namještaja kombiniran je suvremeni i klasični dizajn kako bi se stvorio bezvremenski interijer.

k-studio_woodwing_13

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED GALERIJE.

 

Fotografije: Yiorgos Kordakis

www.k-studio.gr

 

Share.

Comments are closed.