Vidim te i volim te

0
Vidi se i voli se

Pišem ti ovo da ti kažem koliko si predivna. Koliko si prekrasna sa svim svojim ranama, sa svakim djelom svog fizičkog i nefizičkog tijela, sa svim svojim ožiljcima. Nemoj to nikad zaboraviti. Vjerujem da ti je teško, ali molim te nastavi. Sve to što nosiš u sebi je blagoslov, dijamant, nije kamen. Ali ti to moraš pretvoriti u dijamant. Okreni se i vidi koliko si moćna, koliko si izdržala, koliko si jaka.

Vidim te. Draga, imaš jednu predivnu haljinu. Svoje tijelo, skrojenu savršenu haljinu svoje duše. Čuvaj je i poštuj je. Baš takva kakva jesi, od jutra kad si krenula svojim korakom naprijed, predivna si. Slušaj samo sebe, ne druge. Nitko kraljice ne zna bolje od tebe, odgovori su u tebi. To je tvoj univerzum, tvoj svijet. To su tvoja pravila, tvoje boje, tvoji oblici… Ne zaglavljuj se u ulogama, mama, kćer, žena, unuka… Uživaj u njima i kroz njih spoznaj svoju veličinu i vrijednost, ali ti si više od toga i ne poistovjećuj se s njima.

I da, normalno je da nekad samo plešeš, ili samo crtaš… ili samo šetaš… Nemoj imati grižnju savjest, jer to tvoje biće treba, to je u skladu s tvojom prirodom. Ti jesi dio prirode. Čuvaš svoje baterije. Okruži se ljubavi ljudima koji će u tebi vidjeti boginju, ženu. Koji će čuvati tvoje baterije. To je tvoj izbor i imaš pravo na njega. Imaš pravo biti ti. Imaš pravo izraziti se, imaš pravo reći da ili ne, imaš pravo hodati ovim svijetom bez maski koje su ti nametnuli, imaš pravo osjetiti okuse, zvukove, mirise i dodire. Imaš pravo ugoditi si. Imaš pravo buditi se kraj onog tko te tako tretira, imaš pravo priznati da rasteš i učiš, da ne moraš sve znati. Ali bez obzira na to da si cjelovita i savršena.

Uzmi ogledalo princezo, makni od sebe sve uloge, moranja, genetike i krvna srodstva. Odi pred njega, sa svojom djevojčicom, sa svojom divljom ženom, sa svojom ljutnjom, s apsolutno svakim svojim dijelom, sa svojom nježnom ženom. I reci joj da dolazi novo vrijeme. Vrijeme kad ćeš hrabro nositi sve njene dijelove, brinuti za sve njene ožiljke, voljeti je. Volim te. Vidim te. Ali molim te, isto tako, voli se i vidi se. Tada će te voljeti i vidjeti i drugi.

Petra Parać, dipl. knjižničar-informacijski stručnjak, članica Hrvatskog književnog društva u smjeru poticanja i pomaganja drugima

Share.

Comments are closed.