Uspješan dan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ONE DAY

Stanem nasred ceste jer se ne mogu više snaći, a i vrijeme je na izmaku. Mogu i zakasniti. Parkiram auto i dozivam neku gospođu da mi objasni kako doći do zgrade u koju idem. Žena me od nekuda poznaje. Nasmijem se i objasnim da mi se jako žuri te bi mi bilo drago kad bi mi objasnila kako što brže doći do doći ustanove u kojoj imam predavanje. Zahvaljujem se. Ona i dalje vrlo čudno stoji i ne odlazi, a njen sinčić lagano kreće prema meni. Nije uobičajeno ponašanje. Zahvaljujem se i odlazim. Stvarno ne znam tko je to bio. Možda sam se trebala predstaviti i upoznati se s njom i sinčićem. Ne znam, a možda je stvarno nebitno. Vidjet ćemo.

 

HAVE A NICE DAY

Ljudi vole otvorena i nasmijana bića jer im je to potrebno, a vi ćete im to podariti.
Ne zaboravite, to volite i vi.
Ne razmišljajte suprotno jer tako stvarate težak kamen koji ne može napraviti mnogo lijepih krugova na vodi ili ih uopće ne može napraviti. A tek žabice! Može li ih napraviti težak kamen?

 

SADA

Život je kao lagani kamenčić bačen na površinu vode radeći pri tom male i veće koncentrične krugove.
Svaki krug je sve veći i veći, jednako kao i količina mogućnosti koje se javljaju tijekom vremena.
U svaki sljedeći, novi krug unosimo nešto iz prošlog i tako redom.
Tako postepeno „rastemo“.

 

KADA

U trenucima teških misli koje vole pozvati emocije u kojima ne želimo biti, naš kamen više nije lagan. Tako težak nije u stanju napraviti pravilne krugove. I zato tone.
Pa, ipak, kad vam dođu takve blokirajuće misli, samo zamislite površinu koja se širi.
Neograničena širina vašeg uma dat će vam snage, idejama krila i osmijeh na vašem licu.
Nikada ništa nije izgubljeno. Ono čega više nema, to vam očigledno nije ni potrebno. Ne žalite ni za čim i ne gubite na taj način dragocjeno vrijeme. Okrenite stranicu, zalupite vratima, kucajte na neka druga vrata, otvorite um i pustite glas svog srca iz sebe.

 

PRIJE

Za sve svoje propuste ili pogreške nemojte nemilosrdno kriviti sebe, jer tada odbijate sve ono što se sprema doći k vama. Samo se tim događajem pozabavite na malo dublji i drugačiji način. Tragajte i pronađite ključ po kojem su se odvile situacije. Trebat će vam kako bi mogli otključati nova vrata.
I nešto najvažnije, u njemu su sačuvana sva vaša prijašnja znanja i iskustva kao prijeko potreban alat za korak dalje.

Ne okrećite olako leđa prošlim neuspjelim događajima. Oni su neuspjeli samo za vas. Npr. za mene, iz moje perspektive to su vaši uspjesi. Možete li pogledati iz moje perspektive? Možda ne možete. No, možete uzeti i tu opciju u obzir da jednostavno postoji, zar ne? Možda ono što ste vi napravili ja nisam spremna i tako učim od vas. Međusobno učenje nikada ne prestaje. Dozvolite procesu nek’ se odvija.

 

HAVE A NICE DAY

Sad mi je došao telefonski poziv kao odgovor na neki davni upit, na što sam već totalno zaboravila.
Woow – ovo je neki znak – što sad? Ne znam. Gospođa koja se predstavila vidjela je objavu mog predavanja i povezala odakle me zna.
Kad zaboravimo na svoje uspjehe oni se sami jave.
Želim vam ugodan i uspješan dan.

 

Ovu kolumnu možete poslušati i u audio obliku KLIKNI

Share.

About Author

Aleksandra Ivanac

Stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama Life coach/NLP master practitioner/educator/mag prim educa/Theta healing & Peat practitioner. Svrha, misija ili jednostavnije životni zadatak mi je educiranje i prenošenje znanja onima koji su zastali i razmišljaju kuda i kako dalje. Osjećam se izuzetno korisno kada mogu podijeliti svoje znanje i pomoći osobama na putu samorazvoja i uspjeha. Svoje slobodno vrijeme ne oplemenjujem samo edukacijama već hobijima u kojima uživam, a to su sviranje afričkih bubnjeva djembe i aktivno treniranje badmintona. “Prava sloboda počinje onda kada shvatimo koliko smo moćni, sve do tada samo je strah i sumnja u sebe.”

Comments are closed.