Tuna s chutneyem od krušaka

0

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 veće kruške
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prstohvata kurkume
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 čaše bijelog vina
  • 1 dl vode, 80 dag fileta tune
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Priprava:

Oguljene kruške narezati na kockice. U tavu dodati vodu, vino i šećer. Zagrijati na laganoj vatri da se šećer otopi te dodati kruške, ružmarin, kurkumu i anis. Kuhati dok kruške ne omekšaju a tekućina ne ispati napola. Posoliti i popapriti. Chutney treba biti gust. Tunu narezati na odreske debele  2,5 -3 centimetra. Peći vrlo kratko na maslinovom ulju, pazeći da tuna u sredini ostane ružičasta. Posoliti, narezati na kriške i poslužiti s chutneyem.

 

Gdje možete probati ovo jelo?

U restoranu Voncimer koji se nalazi u Oris Kući arhitekture, na adresi Kralja Držislava 3 u Zagrebu. 

Koncept restorana Voncimer je moderna svjetska kuhinja. Restoran se nalazi u sklopu multikulturalnog kozmopolitskog prostora ORIS Kuće arhitekture u kojem se svaki tjedan održavaju međunarodne izložbe i razni eventi. U restoranu se možete upoznati s modernom svjetskom kuhinjom u kojoj se koroste najbolji hrvatski proizvodi u jelima iz Francuske, Ukrajine, Italije, Maroka, Engleske i azijskih zemalja.

Za koncept moderne svjetske kuhinje u restoranu Voncimer pobrinuo se chef Kostiantyn Lukianenko koji ima 15-godišnje iskustvo u kreiranju jela različitih svjetskih kuhinja te vam nudi sofisticirane okuse dobivene iz jednostavnih namirnica.

Share.

Comments are closed.