Tuna s chutneyem od krušaka

0

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 veće kruške
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 prstohvata kurkume
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 čaše bijelog vina
  • 1 dl vode, 80 dag fileta tune
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Priprava:

Oguljene kruške narezati na kockice. U tavu dodati vodu, vino i šećer. Zagrijati na laganoj vatri da se šećer otopi te dodati kruške, ružmarin, kurkumu i anis. Kuhati dok kruške ne omekšaju a tekućina ne ispati napola. Posoliti i popapriti. Chutney treba biti gust. Tunu narezati na odreske debele  2,5 -3 centimetra. Peći vrlo kratko na maslinovom ulju, pazeći da tuna u sredini ostane ružičasta. Posoliti, narezati na kriške i poslužiti s chutneyem.

 

Gdje možete probati ovo jelo?

U restoranu Voncimer koji se nalazi u Oris Kući arhitekture, na adresi Kralja Držislava 3 u Zagrebu. 

Koncept restorana Voncimer je moderna svjetska kuhinja. Restoran se nalazi u sklopu multikulturalnog kozmopolitskog prostora ORIS Kuće arhitekture u kojem se svaki tjedan održavaju međunarodne izložbe i razni eventi. U restoranu se možete upoznati s modernom svjetskom kuhinjom u kojoj se koroste najbolji hrvatski proizvodi u jelima iz Francuske, Ukrajine, Italije, Maroka, Engleske i azijskih zemalja.

Za koncept moderne svjetske kuhinje u restoranu Voncimer pobrinuo se chef Kostiantyn Lukianenko koji ima 15-godišnje iskustvo u kreiranju jela različitih svjetskih kuhinja te vam nudi sofisticirane okuse dobivene iz jednostavnih namirnica.

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.