Svemir je fotokopirni stroj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ovu tvrdnju u naslovu pročitala sam u nekoj knjizi. Nemojte me hvatati za riječ u kojoj, jer mnogo čitam, pa više ni ne vodim brigu u kojoj je to bilo. Više sam bazirana na sadržaj.

 

PREOKRET

Sjetila sam se jedna izreke iz Biblije koju je kako kažu napisao Krist, a glasi „Ne čini drugome ono što ne želiš da tebi drugi čine“.

Poštujem tu izreku, no po mom mišljenju je dosta agresivna i u meni pobuđuje unutarnji strah. Strah da ne pogriješim i da se propitujem: „Što je to što ne želim da mi drugi čine“. Ne rezoniram na takav način i zbog toga mi je poruka da je Svemir fotokopirni aparat otvorila oči.

 

FOTOKOPIRNI APARAT

I krenula sam na put uspjeha bez straha što je najbitnije. Vjerujem da se sa mnom slažete. Krenula sam davati ono što želim da mi drugi daju. Ne da mi vrate, što je bitna razlika. Bez očekivanja u davanje ulazimo neopterećeni i možemo više dati bez doziranja. Ovaj put ništa ne prodajemo, jednostavno smo odlučili DATI bez povrata.

 

GIVER VS GETTER

A mogla bih napomenuti kako i ovu uzrečicu mnogo više razumijem, te mi i ona ima razloga i smisla. Prvo odaberemo što želimo mi imati, što je to što smatramo da nam nedostaje. Kad to odredimo, krenimo to i davati.

Pa situacija, poznata, želim više novca. U redu, rekla sam si. Zaradi ciljano novac i daj ga onima kojima je najpotrebniji. Nije bitno je li to cifra od 5 kuna ili 500 kuna. To sam i napravila. Osjećala sam se kao da je meni netko dao, a ne da sam svoju zaradu nekome dala.

Kad sam željela više razumijevanja od drugih, počela sam je davati, nesebično. Pojačala sam svoje dosadašnje ponašanje i pojačala svoje razumijevanje drugih. Uletjela sam u takav Svemir novih mogućnosti komunikacije, osobnih promjena za što mogu samo reći PROBAJTE – isplati se.

Vrlo brzo se bumerang vratio i dokazao mi da je tvrdnja da je Svemir fotokopirni stroj u potpunosti točna i da RADI – što je najbitnije od svega.

 

ŠALJI DALJE

Uvidjevši kako mi to dobro ide i kako se ja sa samom sobom odlično osjećam odlučila sam širiti ideju ili informaciju dalje.

Prvi na udaru su bili moji ukućani, zatim polaznici mojih edukacija koji su i potvrdili da im je ova info fenomenalna, te na kraju, naravno i učenici u školi, jer tamo radim.

Kako s učenicima imam dogovor da svaki dan započnemo dan s jednom motivirajućom ili realnom pričom, pa bila ona malo i teže tematike, odlučila sam ovu priču podijeliti s njima.

Kao pravi edukator, a to predlažem svim edukatorima, jer nismo Bogom dani, priupitala sam ih za njihovo mišljenje o tom novom mom razmišljanju. Kako im se to čini, jer djeca su upoznata s vjeronaukom i informacijama o kojima pričam.

Složila su se sa mnom i prihvatila novi pogled na istu stvar. Rekli su da im je ovo mnogo bolje.
Ovu izreku ne trebam pisati na papir i lijepiti po zidovima učionice, kao što činim, jer im je postala dio svakodnevnog govora.

 

SLOBODA IZBORA

Uvijek možete izabrati onu izreku koja najviše rezonira s vama i ono što je najbitnije RADI LI ZA VAS?
A kako se ona zove i kako glasi, vjerujte, nije bitno.

Share.

About Author

Aleksandra Ivanac

Stručnjakinja u komunikacijskim edukacijama Life coach/NLP master practitioner/educator/mag prim educa/Theta healing & Peat practitioner. Svrha, misija ili jednostavnije životni zadatak mi je educiranje i prenošenje znanja onima koji su zastali i razmišljaju kuda i kako dalje. Osjećam se izuzetno korisno kada mogu podijeliti svoje znanje i pomoći osobama na putu samorazvoja i uspjeha. Svoje slobodno vrijeme ne oplemenjujem samo edukacijama već hobijima u kojima uživam, a to su sviranje afričkih bubnjeva djembe i aktivno treniranje badmintona. “Prava sloboda počinje onda kada shvatimo koliko smo moćni, sve do tada samo je strah i sumnja u sebe.”

Comments are closed.