Susjedov zeleni vrt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeste li čuli za zanimljivu Maughamovu izreku: “Trava nije uvijek zelenija u susjedovom vrtu. Čak uopće nije. Susjed s tim nema veze. Trava je najzelenija tamo gdje ju se zalijeva.”

Zna se dogoditi da ljudi sami sebi objašnjavaju: “Nije baš da mi ide dobro, no tako je svima. Danas nikome ne ide dobro!” Drugi razmišljaju po ovom principu: “Meni je još dobro, jer gledaj kako se grozne stvari događaju osobi x…”. Treći će dodati: “Čekaj, vidiš na prvi pogled, osobi x ide zaista fantastično, sigurno postoji nada i za mene…”

I poduzetnici prečesto zaviruju u susjedne vrtove, dok njihov vrt često vapi za vodom. Za uspjeh na današnjem tržištu važna je prvo odluka da ćemo se predano posvetiti svom poslu, zatim ustrajnost da ćemo to svaki dan činiti bez iznimke i disciplina da nas ne umori zalijevanje.

Ponekad pada kiša pa se i spasimo, no ostatak vremena je potrebno biti posvećen našoj travi…

obiljka webI poduzetnici, kao i menadžeri prečesto zaviruju u susjedne vrtove, dok njihov vrt često vapi za vodom. Za uspjeh na današnjem tržištu važna je prvo odluka da ćemo se predano posvetiti svom poslu, zatim ustrajnost da ćemo to svaki dan činiti bez iznimke i disciplina da nas ne umori zalijevanje. Ponekad pada kiša pa se i spasimo, no ostatak vremena je potrebno biti posvećen našoj travi…

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.