Što je ljubavni “nedozvoljeni minus” i zašto je važno pokriti ga?

0

Kako u svakodnevnom životu, tako i u vezi, nedozvoljeni minus predstavlja neadekvatno korištenje (ljubavnih) sredstava što za posljedicu ima razne neugodnosti.

 

Kako dolazi do „nedozvoljenog minusa” u vezi?

Na početku svaka veza ima ljubavni račun u plusu. Jedva čekate da vidite partnera i sve vam je na njemu očaravajuće. S vremenom dolazi do sklizanja ružičastih naočala s nosa i  „savršenstvo” silazi s pijedestala. Zbog neminovne različitosti između vas i partnera dolazi do nesporazuma, trzavica, nerazumijevanja i svađa.

Svaki put kada ne riješite konflikt, s vašeg ljubavnog računa se skida određeni iznos. Kada ste, umjesto da jasno kažete što vas smeta i što želite, vikali, povlačili se, okrivljavali, prijetili, napadali… vaš se ljubavni račun smanjivao.

S vremenom dolazi do nule, kreće u minus, a ako ništa ne promijenite ulazi u nedozvoljeni minus, tada krenu ozbiljne nevolje ili dolazi do prekida veze.

Da bi to izbjegli i oslobodili maksimalni potencijal svoje veze, potrebno je čim prije pokriti nedozvoljeni minus.

Kako to uraditi?

Tako da raščistite svo smeće koje ste mjesecima pa i godinama skrivali pod tepih. U nedozvoljenom ljubavnom minusu ta hrpa smeća je prevelika pa bi mogli zapeti i razbiti nos.

Potrebno je riješiti se ogorčenosti i nesuglasica kao posljedica svađa. Samo tako izlazite iz nedozvoljenog ljubavnog minusa. Za to je potrebna čvrsta volja i spremnost na ne baš ugodne emocije jer se diraju davno skrivene rane.

Ovisno o vašoj posvećenosti vezi, za njihovo zarastanje trebat će mjeseci, godine ili ćete radije pobjeći.

Sve je u vašim rukama!

Moguće je da ste osjetili u svom srcu gore opisanu situaciju. Možda vas trenutno razara neka druga muka u vezi  radi koje osjećate nezadovoljstvo, ogorčenost, usamljenost, neprihvaćenost, nevoljenost… Možda su vas česte nesuglasice s dragim, koje su ostale visjeti u zraku, udaljile jedno od drugoga i nestalo je bliskosti, povezanosti i strasti među vama…

Srećom, ne mora vam više biti tako i rješenje postoji! Umjesto da se još jednu godinu mučite i čekate da se desi čudo (nije mi poznato da se to ikada desilo samo od sebe), preuzmite inicijativu.

Foto: StockSnap.io

Kolumna: MINUTE ZA LJUBAV

Autorica: Barbara Grgurić
Life Coach za obnavljanje ljubavi u vezama

Share.

Comments are closed.