Što je ljubavni “nedozvoljeni minus” i zašto je važno pokriti ga?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako u svakodnevnom životu, tako i u vezi, nedozvoljeni minus predstavlja neadekvatno korištenje (ljubavnih) sredstava što za posljedicu ima razne neugodnosti.

 

Kako dolazi do „nedozvoljenog minusa” u vezi?

Na početku svaka veza ima ljubavni račun u plusu. Jedva čekate da vidite partnera i sve vam je na njemu očaravajuće. S vremenom dolazi do sklizanja ružičastih naočala s nosa i  „savršenstvo” silazi s pijedestala. Zbog neminovne različitosti između vas i partnera dolazi do nesporazuma, trzavica, nerazumijevanja i svađa.

Svaki put kada ne riješite konflikt, s vašeg ljubavnog računa se skida određeni iznos. Kada ste, umjesto da jasno kažete što vas smeta i što želite, vikali, povlačili se, okrivljavali, prijetili, napadali… vaš se ljubavni račun smanjivao.

S vremenom dolazi do nule, kreće u minus, a ako ništa ne promijenite ulazi u nedozvoljeni minus, tada krenu ozbiljne nevolje ili dolazi do prekida veze.

Da bi to izbjegli i oslobodili maksimalni potencijal svoje veze, potrebno je čim prije pokriti nedozvoljeni minus.

 

Kako to uraditi?

Tako da raščistite svo smeće koje ste mjesecima pa i godinama skrivali pod tepih. U nedozvoljenom ljubavnom minusu ta hrpa smeća je prevelika pa bi mogli zapeti i razbiti nos.

Potrebno je riješiti se ogorčenosti i nesuglasica kao posljedica svađa. Samo tako izlazite iz nedozvoljenog ljubavnog minusa. Za to je potrebna čvrsta volja i spremnost na ne baš ugodne emocije jer se diraju davno skrivene rane.

Ovisno o vašoj posvećenosti vezi, za njihovo zarastanje trebat će mjeseci, godine ili ćete radije pobjeći.

Sve je u vašim rukama!

Moguće je da ste osjetili u svom srcu gore opisanu situaciju. Možda vas trenutno razara neka druga muka u vezi  radi koje osjećate nezadovoljstvo, ogorčenost, usamljenost, neprihvaćenost, nevoljenost… Možda su vas česte nesuglasice s dragim, koje su ostale visjeti u zraku, udaljile jedno od drugoga i nestalo je bliskosti, povezanosti i strasti među vama…

Srećom, ne mora vam više biti tako i rješenje postoji! Umjesto da se još jednu godinu mučite i čekate da se desi čudo (nije mi poznato da se to ikada desilo samo od sebe), preuzmite inicijativu.

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.