Facebook Instagram
    Facebook Instagram LinkedIn
    suvremenažena.hr
    • HOME
    • ZDRAV ŽIVOT
      • ZDRAVLJE
      • ZDRAVA PREHRANA
      • FIT TIJELO
    • LIFESTYLE
      • UREĐENJE DOMA I DIZAJN
      • PUTOVANJA
      • GASTRO
    • INSPIRACIJA
      • INSPIRATIVNE ŽENE
      • OSOBNI RAST I RAZVOJ
      • DOBAR ŽIVOT
      • CITATI
      • D-KNJIGA
      • ASTRO
    • LJEPOTA
      • NJEGA LICA I TIJELA
      • NJEGA KOSE I FRIZURE
      • MAKE-UP
      • PRIRODNA KOZMETIKA
    • MODA
    • ODNOSI
      • LJUBAVNI ŽIVOT
      • DJECA I RODITELJI
      • TRUDNOĆA I MAJČINSTVO
    • POSAO
      • PODUZETNIŠTVO
      • USPJEH
      • FINANCIJE
      • INSPIRATIVNI RAZGOVORI
    • ONLINE MAGAZIN
    • KOLUMNE
      • ALEKSANDRA IVANAC
      • ANA VONIĆ JOVANOVIĆ
      • DANIJELA SLAVICA
      • DARIA ANTONOVIĆ
      • DUBRAVKA ŠIMUNOVIĆ
      • GORANKA RAKIĆ
      • JULIJANA OREMOVIĆ
      • MARIJANA GLAVAŠ
      • MATEJ ČULJAK
      • VALENTINA SUMPOR
    suvremenažena.hr
    GASTRO

    Slavite li blagdane u dvoje, pripremite bogatu božićnu večeru u manje od sat vremena!

    Maja KosBy Maja Kos20 prosinca, 20213 Mins Read
    vecera u dvoje
    Foto: Pixabay/RitaE
    PODIJELI
    Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Blagdani ne moraju biti glasni ili u velikom društvu da bi bili posebni. Intimna večera u dvoje možda je upravo ono čemu se veselite ovog Božića. Umjesto rezervacija u posljednji tren i skupocjenih menija, napravite luksuzni restoran u udobnosti vlastitog doma.

    Posebna večera u dvoje

    Za glavno jelo pripremite sočan svinjski ili juneći biftek oko kojeg ćete se malo više potruditi, a desert i predjelo pojednostaviti. Sve skupa neće vam oduzeti puno vremena, a uz lijepo serviran stol i pokoju svijeću, ova večera u dvoje će biti zaista posebna.

    Predjelo: grisini omotani pršutom

    Ovo predjelo pripremite 15-ak minuta prije početka večera. U protivnom će pršut smekšati grisine, a želite da ostanu hrskavi. Jednostavno uzmite grisin i omotajte tanku šnitu pršuta dijagonalno oko njega.

    Glavno jelo: punjeni biftek

    Blagdanske večere obično su posebnije i sadrže jela koja ne konzumiramo svakodnevno. Prilika je to i za isprobati neki novi recept kako biste ga znali pripremiti i za druge posebne prigode i proslave. Ovaj recept upravo je takav, jednom kada ga pripremite, rado ćete ga ponuditi ponovo. Priprema je jednostavna, samo slijedite navedene korake.

    Potrebni sastojci:

    • 1,5 kg svinjskog ili junećeg bifteka
    • 2 kruške, sitno nasjeckane
    • 2 srednje glavice ljubičastog luka
    • 1 žlica maslaca
    • sol i papar
    • 2 šalice bijelog vina
    • pola šalice mrvljenog plavog sira
    • 3 grančice ružmarina
    • kuharski konac
    • 2 žlice maslinovog ulja
    • pola šalice pilećeg temeljca

    Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Narežite kruške na kocke i ljubičasti luk na polumjesece. Potom u posudi koja je pogodna za pećnicu ugrijte na štednjaku maslac, dodajte luk, malo sori i papra. Pirjajte 2 minute često miješajući. U istu posudu potom dodajte kruške i bijelo vino. Kuhajte oko 12 minuta dok se vino ne reducira.

    Za to vrijeme uzmite meso i odrežite ga po dužini na 2 dijela. Kada se umak reducirao prelijte ga preko obje polovice i rasporedite po dužini mesa. Na vrh stavite plavi sir i grančice ružmarina te potom na nekoliko mjesta zavežite kuhinjskim koncem, kao na fotografiji. Posolite i popaprite.

    U istoj posudi gdje ste kuhali umak dodajte maslinovog ulja (bez prethodnog pranja posude). Kada se ulje zagrijalo, stavite pripremljeno meso na 2 do 3 minute da dobije boju te rotirajte da se zapeku i donja i bočne strane. Stavite poklopac ili foliju preko mesa te ubacite u pećnicu na još 15-ak minuta. Ako imate termometar za meso, ono mora pokazivati 60ak stupnjeva. Izvadite iz pećnice, premjestite na dasku za rezanje i ostavite 5 minuta da stoji. To će pomoći meso da ostane meko i sočno prije rezanja. Za to vrijeme u istu posudu gdje se meso peklo, bez prethodnog ispiranja stavite kuhati pileći temeljac. Tekućina bi se trebala reducirati i blago zgusnuti. Time prelijte meso prije posluživanja, a nakon što ste ga narezali i uklonili kuhinjski konac. Poslužite samostalno, uz salatu ili prilog od povrća/njoka.

    Desert: affogato

    Prije početka pripreme večere napravite kavu ili espresso i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada ste spremni poslužiti desert, u lijepe čaše stavite 1 – 2 kuglice sladoleda od vanilije, prelijte pripremljenom kavom i pospijte malinama ili ribanom čokoladom. Odmah poslužite!

    recept
    Maja Kos

    "People person", uvijek fokusirana na pozitivno. Višegodišnje iskustvo u marketingu, komunikacijama, pisanju, uz završen NLP practitioner tečaj. Obožavam teme osobnog rasta i razvoja, uvijek težim inspirirati druge i samu sebe!

    MOŽDA ŽELITE PROČITATI I OVO

    Recepti s borovnicama: 3 ideje koje pružaju pravo ljetno osvježenje!

    Sezona najfinijeg voća je napokon stigla! Evo kako čuvati voćke da bi duže ostale svježe

    Comments are closed.

    IZDVOJENO

    1 srpnja, 2022

    Kuc, kuc, ima li koga u pećini? Svatko ima svoju priču!

    30 lipnja, 2022

    Jednostavna renovacija kupaonice uz pametno rješenje za uštedu prostora

    30 lipnja, 2022

    Kako nositi bijele odjevne komade bez kojih ljeto ne ide

    29 lipnja, 2022

    Recepti s borovnicama: 3 ideje koje pružaju pravo ljetno osvježenje!

    28 lipnja, 2022

    Hranjiva njega za kosu iscrpljenu od sunca

    28 lipnja, 2022

    Koliko ste živi? Koliko ima u vama energije, želje, ljubavi?

    28 lipnja, 2022

    Kvalitetan odmor koji puni pozitivom

    27 lipnja, 2022

    Mladi mjesec u Raku preplavljuje nas jakim emocijama

    • Pratite nas na Facebooku
    • Pratite nas na Instagramu
    • LinkedIn

    Prijavite se

    ZA PRIMANJE NOVOSTI S PORTALA

    O portalu

    ZADOVOLJNA, SRETNA, PODUZETNA

    Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život suvremene žene, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Inspirativne priče će Vas potaknuti na promjene koje priželjkujete.

    Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju i motivaciju za ostvarenje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti i potaknuti da vjeruju u sebe, da jačaju svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise. Cijenimo istinske vrijednosti.

    Facebook Instagram LinkedIn
    INFORMACIJE
    • KONTAKT
    • IMPRESSUM
    • PRAVILA PRIVATNOSTI
    • POLITIKA KOLAČIĆA
    • UVJETI KORIŠTENJA
    Copyright © Moja Asistenca

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Na ovoj web lokaciji koristimo kolačiće za pružanje što boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više o kolačićima koje koristimo ili ih isključite ako ne želite da prikupljamo vaše podatke. Postavke

    Pregled privatnosti

    Na ovoj web lokaciji koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima se pohranjuju u Vaš preglednik i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kada se vratite na ovu web lokaciju. Time nam dajete povratne informacije koji dijelovi portala su Vam najzanimljiviji i najkorisniji.

    Sve postavke kolačića prema želji možete prilagoditi.

    Neophodni kolačići

    Ovaj kolačić bi trebao biti omogućen u svakom trenutku kako bismo mogli spremiti Vaš odabir postavki kolačića.

    Ako onemogućite ovaj kolačić, nećemo moći spremiti Vaše odabrane postavke. To znači da ćete svaki put kada posjetite ovu web lokaciju morati ponovno omogućiti ili onemogućiti kolačiće.

    Kolačići treće strane

    Ova web lokacija koristi Google Analytics za prikupljanje informacija kao što su broj posjetitelja i najpopularnije stranice.

    Ostavljajući omogućenu ovu opciju pomažete nam unaprijediti naš portal.

    Najprije omogućite neophodne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!

    Politika kolačića

    Više informacija o kolačićima