Sastojci za sretnu vezu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za trajnu i uspješnu vezu o ko­joj svi sanjamo potreban je trud jer niti jedna veza nije sretna sa­ma od sebe. Za sve prave stvari u životu treba se angažirati!

Uvjet za ljubavnu sreću je da su oba partnera iskreno voljna tru­diti se oko sljedećih čarobnih sastojaka za trajnu vezu. U su­p­rotnom veza pati i osjećate se nesretno i nezadovoljno u njoj.

 

Prihvaćanje

Tolerirate li partnera jer je različit od vas? Ne voli slatko za kojim vi ludujete, spava malo du­že vikendom ujutro dok ste vi već na placu… Koliko se radi toga ner­virate i svađate? Što kažete na to da umjesto toleriranja prihvatite jedinstvene razlike među vama i uživate u sličnostima? Prih­va­ća­nje nam omogućava da se bez bo­jazni od osude slobodno izra­žavamo i osjećamo sigurni u vezi. Ukoliko partner zadovoljava 60% vaših potreba i želja prognoza za nastavak lijepe veze je vedra i sunčana.

 

Iskrenost i povjerenje

Što ste sigurniji u sebe iskreniji ste i prema partneru jer se ne bojite moguće osude ili odbacivanja. Dodamo li gore navedeno prihvaćanje od strane partnera una­toč manama, rezultat je dra­go­cjeno povjerenje u vezi.

 

Odanost

Danas je često motivacija za vezu privremena tj. dok traje zadovoljavanje materijalnih i nematerijalnih potreba i želja. Njegovanje prihvaćanja, iskreno­sti i povjerenja rezultira odano­šću i vezu štiti u teškim trenucima koji neizostavno dolaze u ži­vot svakog od nas. Većina osoba koje su usljed stresnog perioda u vezi ramišljale da ju napuste, kada se problem rije­ši sretne su što nisu odustale od zajedništva.

 

Naklonost i strast

Kome od nas nije drago osje­ćati se voljenim? Fizička bliskost zjačajno utječe na intenzitet osje­ćaja da nas netko voli. Držanje za ruke, zagrljaj, spontani poljubac u prolazu čine čuda za naklonost u vezi koja je pak uvjet za održavanje zdravog seksualnog života, emocionalne i mentalne pove­za­nosti.

 

Humor

Smijanje je važno za održava­nje ili vraćanje naklonosti prema partneru kakva je bila na početku veze kada smo se zezali, pričali šale…Osim toga, čini nas radosnima, dobro se osjećamo zajedno i lakše koračamo kroz život, naro­čito u stresnim situacijama.

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.