Saša Tenodi i Ivan Voras – Dvojac podcasta Surove strasti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Saša Tenodi je jedini licencirani NLP trener u Hrvatskoj, educirao se u SAD-u kod Dr. Richarda Bandlera, začetnik je NLP zajednice u našoj zemlji. Autor je knjige „Be Your Better Self: A Hands on Approach To Become Who You Always Wanted to Be“. Pokrenuo je brojne projekte, 2016. je izdvojen među top 30 Customer Experience profesionalaca u svijetu. Ivan Voras je freelancer i poduzetnik, autor više od stotinu projekata, obožava istraživanje, eksperimentiranje, razvijanje novih tehnologija, rado piše blogove, interesi su mu brojni. Napisao je knjigu o Bitcoinu, kriptovalutama i blockchainu „The Sceptic’s guide to Bitcoin, Cryptocurrencies and the Blockchain: Everything you’re afraid to know but wanted to ask anyways“.

 

Izdvojiti ukratko par rečenica o vama, a sve obuhvatiti, gotovo je nemoguće. Imate toliko interesa, angažmana, projekata… da je riječ o ženama, pitala bih kad sve stignete, ovako ću pitati kako uspijevati realizirati tolike projekte?

Saša: Držim se poslovice: If you want something done, give it to a busy person.
Ivan: Mislim da se radi o kombinaciji toga da me svašta zanima i da ne mislim da sam u nečemu što me zanima dobar dok nisam napravio nešto korisno s time. Može to biti nešto malo, pokazna vježba, mini projekt, nije bitno, ali da je po vlastitom sudu korisno i stavljeno na korištenje drugima. Tek nakon toga, od svih tih mini projekata, od nekih bude nešto veliko. Ima to i naličje; ponekad se divim ljudima koji izgledaju kao da su odmah znali jednu jedinu stvar koju žele i s kojom su uspjeli.

 

Navedite po 5 ključnih riječi kojima biste se opisali?

Saša: učenje, podučavanje, zabava, rast, ambicija
Ivan: strast, raznolikost, eksperimentiranje, kreativnost, ambicija

 

Saša, molim te ukratko pojasni, što je NLP?

Saša: Jednostavnim jezikom, NLP je set obrazaca kojima prilagođavamo našu komunikaciju sugovorniku, odnosno načinu na koji sugovornik može razumjeti. Koristeći NLP vještine komunikatori izbjegavaju svakodnevne frustracije izazvane pogrešnim interpretacijama i nerazumijevanjem druge strane. Više o NLPu možete saznati na LINKU

 

Reci nam nešto o svojim networking projektima i NLP Kampovima za usvajanja vještina. Kome su namijenjeni? Koji su benefiti? 

Saša: NLP kampovi su namijenjeni polaznicima NLP treninga koji i nakon edukacije žele produbiti poznanstva s ostalim NLP kolegama, nadograditi svoje NLP vještine te preko dana učiti vještine poput surfanja, jedriličarstva i sličnih ljetnih aktivnosti. Više o kampovima saznajte na LINKU

 

Ivane, autor si više od stotinu projekata pa neću tražiti da ih nabrojiš jer bi to potrajalo, ali evo, izdvoji nam najzanimljiviji, najuspješniji i tebi najdraži projekt do sada?

Ivan: Osim Surovih Strasti, naravno, izdvojio bi projekt Equinox na kojem upravo radim i koji bi trebao imati svoj test u 2019. godini. Radi se o platformi za izdavaštvo interaktivnih virtualnih sadržaja u proširenoj stvarnosti nalik onom na društvenim mrežama, koja omogućuje digitalnu ekonomiju s trgovanjem sadržaja i usluga. Equinox stvara kombinaciju virtualnog i stvarnog svijeta s komponentama koji podsjećaju na Pokemon Go, World of Warcraft i Minecraft, s crowdsourceanim elementima – a sve zajedno podsjeća na The Matrix. Ideja je futuristička i omogućit će novu vrstu kreativnosti kombinacijom fizičkog i virtualnog sadržaja!

 

Tvoj svijet je razvijanje novih tehnologija, ali ne zapostavljaš ni društvenu stranu života. Tko je Ivan Voras kad ga odmaknemo od svijeta tehnologije, snimanja podcasta, bloganja?

Ivan: Nema puno smisla razdvajati to, rijetko tko je drugačiji na poslu i doma. Umjesto da eksperimentiram s elektronikom, eksperimentiram s kuhanjem, stalno sam u potrazi za novim i zanimljivim mjestima i događanjima po gradu, ali isto tako pazim na prijatelje i održavam što više kontakta čim češće.

 

Sad kad smo vas malo predstavili, idemo na podcast Surove strasti koji uzima sve veći zamah. O čemu je riječ?

Saša: Surove Strasti su nenadmašno najbolji projekt na kojem sam ikada imao prilike sudjelovati – iz nekoliko razloga: 1. Komuniciramo s pojedincima koji su strastveni u onome što rade. 2. Od svakog razgovora naučite kao da ste pročitali nekoliko knjiga 3. Sve intervjue našim korisnicima/slušateljima dajemo besplatno kako bi i oni imali istu mogućnost i privilegiju učenja – baš kao Ivan i ja.

 

Zašto Surove strasti? Kako je nastao ovaj projekt i što želite postići ovim projektom?

Saša i Ivan: Prvi motiv je učenje, drugi motiv je ostajanje u kontaktu s gostima koji su nas oduševili na snimanju.

 

Kako odabirete osobe koje intervjuirate na podcastu?

Saša i Ivan: Goste biramo na temelju 2 kriterija:

1. Tko nas osobno interesira
2. Preporuka slušatelja ili gosta SS kada nam prezentiraju osobe za koje mi prethodno nismo čuli, a zadovoljavaju kriterij 1

 

Što biste poručili onima kojima je namijenjeno slušanje podcasta? Zašto da poslušaju? Što tamo mogu naći?

Saša: Surove Strasti su platforma za učenje i zabavu u trenutcima kada gubite vrijeme (promet, kućanski poslovi, čekanje u redu…). Ne gubite vrijeme, slušajte Surove Strasti.
Ivan: Gdje BI inače mogli čuti necenzurirane razgovore u ugodnom okruženju s gostima koji ne samo da imaju nešto zanimljivo za reći, nego su i sami uspjeli u onom što rade i mogu naučiti druge kako da to postignu?

 

Kakve su povratne informacije na podcast?

Saša i Ivan: Ekstremno pozitivne! Znali smo da krećemo raditi dobru stvar kad smo se odlučili na podcast, ali nismo se uopće nadali gotovo svakodnevnim pozitivnim komentarima kako na online mrežama tako i u osobnim kontaktima. Svi znamo da postoje ljudi koji su strastveni, koji su uspjeli, koji znaju što rade, ali tek Surove Strasti su uspjele u tome da i naši slušatelji i mi možemo direktno učiti od najboljih!

 

Vaša definicija Suvremene žene 🙂 ? 

Saša i Ivan: Investira u sebe – na sve moguće načine:

1. Fizički izgled – vježba 2-3 x tjedno
2. Njegovana
3. Educirana je i nastavlja se educirati (knjige, YouTube predavanja, podcasti, seminari i sl.)
4. Pruža podršku
5. Ambiciozna
6. 1+2+3+4+5= ima stav

Slušajte podcaste na linku SUROVE STRASTI

Pripremila: Marijana Glavaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.