Roman Čuvar izgubljenih stvari, Ruth Hogan

0

Skupljate stvari i tragate za čarolijom priča koje skrivaju? Ovo je roman za Vas!

  • Novi svjetski hit u izdanju Mozaika knjiga
  • Neće Vas razočarati u želji da mislima odlutate dok ležite na plaži

Anthony Peardew izgubio je ljubav svojega života i prije no što su se vjenčali. Utjehu i smisao pronalazi u sakupljanju izgubljenih stvari te u zapisivanju priča o njima. Uspijeva ih objaviti te postaje poznat pisac.

No njegova je prava namjera zapravo pronađene stvari jednom sjediniti s njihovim pravim vlasnicima, ali budući da ga stiže starost, u tom mu pomaže kućna pomoćnica Laura. Njegova kuća puna sjećanja, zapisa i čarobnih priča pomaže joj nositi se s vlastitim životnim teškoćama.

Laura ubrzo pronalazi prijatelje koji joj pomažu u buđenju duhova prošlosti obavijenih oko pomno čuvanih stvari u kući, ali i buđenju priča koje će se na čaroban način spojiti s onima u sadašnjosti te romanu pridati neočekivano i iznenađujuće značenje.  

 

VIŠESTRUKOST PRIČA

Zanimljivost romana leži i u činjenici da ga čini nekoliko pripovjednih linija. Okvirna priča usredotočena je na Anthonya i njegovo traganje za stvarima, no fokus ubrzo prelazi na Lauru i njezin životni brodolom. Posebnu dimenziju romanu daje priča iz prošlosti o Eunice i Bomberu, koja će imati fantastične implikacije na životne sudbine u sadašnjosti čineći inače linearno vrijeme zatvorenim. K tomu još treba dodati i zapise Anthonyevih priča o stvarima, koji čine integralan dio ovoga romana te su posebno tipografski obilježeni.

KRITIKA I ČITATELJI

“Kada se ova knjiga isprva pojavila, rekao sam da je savršen lijek za melankoliju nakon Nove godine. No zapravo se savršeno može primijeniti i na melankoliju nakon ljetnih noći. Ovaj dirljivi, romantični i zanimljivi prvijenac ta je rijetka i dragocjena stvar – stvarna priča s briljantnim likovima.” (Daily Mail – Best Summer Books 2017)

“Prekrasna priča o ljubavi, gubitku i otkupiteljskoj moći prijateljstva.” (Catherine Hall, autorica romana Days of Grace)

PR ČLANAK

Share.

Comments are closed.