Rezime

Pinterest LinkedIn Tumblr +

To je riječ koju je moj pokojni otac prečesto koristio, a sad znam i zašto. Stvarno je nužno na kraju svakog razdoblja napraviti rezime svega.

 

I to ne samo na kraju godine, kako mi to običavamo činiti, nego i puno češće. Da češće rezimiramo, vjerojatno ne bi lutali i nadali se stvarima koje se neće dogoditi.

Čitam portale i društvene mreže na dnevnoj bazi. S njih uobičajeno u ovo doba godine pršti optimizam, nada u bolje sutra, i tu i tamo pokoje razočarenje koje smo si i ove godine odlučili oprostiti. Pa kako svi, tako ću i ja napraviti rezime 2018.

U prvoj minuti 2018. donijela sam dvije odluke:
1. Objaviti roman
2. Smršaviti 10 kg

Vjerovali ili ne, objaviti roman je bilo puno lakše nego izgubiti kile. Vjerojatno ih zato i nisam izgubila, već sam im moguće pridružila još pokoju viška. I tako svake godine. Meni one štite od ljudi, a ove godine mi je to baš jako trebalo.

Početkom godine svi smo puni elana, ideja, želja i motiva. Kako godina odmiče, umaramo se i sve što smo si obećali u tim prvim minutama nove godine, polako skrivamo pod tepih. Tako sam se i ja primila knjige. Prvo sam sve svoje poznate i nepoznate tlačila da mi pomognu skupiti lovu za tisak i uspjela sam. Dali su mi krila i ja sam im zahvalila. On da sam krenula „smarati“ da kupe knjigu, i kupili su. I tada je došlo vrijeme za neke nove ljude, neka nova iskustva, neko drugo stanje uma na koje ja nisam navikla, ali mi se svidjelo. Otvorila su se neka nova vrata, neke nove prilike. Počela sam pisati ovu kolumnu koju čitate svaku srijedu od 14. 8. 2018., i na tome sam vam zahvalna. Zahvalna sam i Marijani s portala Suvremena žena na prilici da se iskušam kao kolumnistica i mislim da ni ona nije požalila na tome što mi je dala priliku.

 

Zahvaljujući svim tim prilikama koje sam dobila na kraju 2018. mogu ponosno reći da sam:

1. Preživjela emotivno najtežu godinu u svom životu, iako nisam izgubila nikog bliskog.
2. Postala spisateljica i kolumnistica, koliko god to nekima smetalo i smijali se tome.
3. Postala čitateljica, što do ove godine nisam bila. Danas knjige obožavam.
4. Upoznala neke nove divne ljude koji su moj život obogatili samim svojim postojanjem.
5. Izgubila neke ljude, ali sam im zahvalna na svim lekcijama koje su me naučili. Očito smo odradili ono zbog čega smo se morali susresti.
6. Shvatila da me životinje nikad neće povrijediti kao što to ljudi često čine.
7. Zadržala početnu težinu i neću više gubitak kila stavljati na listu želja jer se u ovih 20-tak godina koliko si to želim, ta želja nikad nije ostvarila. Zašto da onda zauzima mjesto nečemu što će se možda ostvariti. Nije zdravo, ali to je moj odluka.
8. Odlučila da mi posao više nije najvažnija stvar na svijetu. To je samo mjesto gdje zarađujem da bi preživjela i ništa više.
9. Prioritete posložila i nekima to smeta. Ali, to je njihov problem.

Kad pišete želje i čestitke, pišite iz srca, jer tamo stanuje istina.

 

Ja vam iz svog srčeka u 2019. godini, ali i nadalje, iskreno želim: ISTINU, LJUBAV I ZDRAVLJE. S ta tri suputnika, ovo putovanje zvano Život – bit će puno jasnije. Ne lakše, jer istina i ljubav često bole, ali će vam ciljevi biti jasniji.

Moj cilj u 2019?
Naći način da živim od pisanja.
Maknuti energetske vampire od sebe.

Toliko od mene za ovu godinu.

Dogodine? Ne znam, vidjet ću hoću li pisati javno ili ću se ukukuljiti u svoju sigurnost i stvoriti nešto još bolje od moje Nine, a istovremeno ne izgubiti publiku koju sam krvavim radom stvorila u ovoj godini. Nije ni to lako, kad sve radiš sam, u slobodno vrijeme koje bi trebalo biti za obitelj. Sretna sam da još imam obitelj, jer ovim tempom kojim sam ja gazila u 2018., lako se pogube i ti odnosi.

Voli Vas Vaša Nevena.

 

Share.

About Author

Nevena Skočić

Žena, majka, prijateljica i supruga – to su uloge koje najčešće i najradije igra. Svojom empatijom prema ljudima i životinjama nerijetko sudjeluje u volonterskim akcijama za pomoć. Majka je četrnaestogodišnjaka, koji kao ni ona nije ljubitelj riječi „morati“ ili „trebalo bi“, pa zajedno nerijetko provode vrijeme u raspravama o životnim temama koje i odrasli zaobilaze. Društvena, nasmijana i do bola sarkastična, ljubiteljica je dvosmislenih rečenica i općenito takvog načina komunikacije. Smatra da tako drži svoj um svježim pa se često tako i obraća. Nedavno je objavila svoj prvijenac, roman „Što ne znaš, ne boli“ koji se bavi velikim temama u životu žena 21. stoljeća. Nevena piše nastavak romana.

2 komentara