Razmišljate o razvodu? Nemate što izgubiti ako pokušate s ovim prijedlozima

0

Možda ste dobrano u svojim četrdesetima, nekih 15-ak godina u braku i razmišljate da se razvedete jer se osjećate nevoljeno, odbačeno…

 

Nestala je emocionalna bliskost između vas i partnera, a „odrađivanje” seksa ima učestalost neredovite mjesečnice. Vjerojatno bi vam pasalo brzo rješavanje te mučne situacije, ali razvod ili spašavanje braka / veze traže strpljenje i trud.

Ako se odlučite vašoj vezi dati šansu pokrenite se vi, jer čekanje da se partner promijeni prvi može potrajati.

Preuzmite svoj dio odgovornosti jer nikada samo jedan partner nije kriv. Preispitajte koliko sa svojim postupcima i komunikacijom pridonosite nezadovoljstvu? Da li je moguće da ste uvijek u pravu?

Osvješćivanje i promjena mentalnog sklopa kod jednog partnera dovodi do toplije atmosfere i većeg razumijevanja u vezi. Okrivljavanje i napadanje partnera dovodi do zamjeranja, ogorčenosti, ljutnje i okretanja leđa.

Koje su pozitivne osobine vašeg partnera? Recite mu koliko vam je drago kada pripremi ručak, napiše zadaću s djecom, a vi se zahvaljujući tome stignete odmoriti…

Slušate li što vam govori ili odmah planete? Za svaki negativni komentar koji mu date dajte mu dva pozitivna. To nikako ne znači da trebate šutjeti o onome što vam ne paše. Recite mu iz svoje perspektive, što vi osjećate, mislite – npr. nije mi drago kada …

Malo fizičke nježnosti čini čuda za ponovno povezivanje; držanje za ruku, dodir, zagrljaj…i tko zna što se iz toga može izroditi.

 

Kolumna: MINUTE ZA LJUBAV

Autorica: Barbara Grgurić
Life Coach za obnavljanje ljubavi u vezama

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.