Put u pakao popločen je pogrešnim pitanjima

Pinterest LinkedIn Tumblr +
pogresna pitanja

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Jesu li ovo tvoja pitanja?

Pitanja koja si postavljamo iznenađujuće dobro mogu predvidjeti našu budućnost. Pogrešna pitanja UVIJEK dovedu do pogrešnih odgovora. Ili je možda bolje reći pogrešna pitanja uvijek dovedu do neželjene realnosti.

Postoji umjetnost koju usvajam već dugo vremena. To je umjetnost postavljanja pitanja.

Bio sam još klinac kada sam u nekom filmu čuo rečenicu koja mi se zauvijek urezala u pamćenje. „Dobar odvjetnik nikada ne postavlja pitanja na koja ne zna odgovor“. Fenomenalno! Nije li!?

Što me je u tome toliko oduševilo? A nisam tada još bio siguran. Shvatio sam tek godinama kasnije. Dakle, ako odvjetnik postavi pitanje na koje ne zna odgovor ili ga odgovor iznenadi, to znači dvije stvari.

  • Nije se pripremio
  • Cijela strategija pada u vodu

Jednako je u životu. Mi zastupamo vlastiti život. Jako je stoga važno da se dobro pripremimo te da naša strategija funkcionira.

Nisam ja neki preveliki strateg. Živim u trenutku ovdje i sada jako često stoga budućnost, planovi, ciljevi baš za mene ne djeluju. Zato mi je umjetnost postavljanja pitanja došla izrazito korisnom.

Danas s tobom dijelim tri važna elementa umjetnosti postavljanja pitanja koja će tu vještinu u tvom životu podići na viši nivo. Zamisli samo da znaš postaviti pitanja u vezi onoga što želiš tako da si olakšaš dolazak do toga?!

Želiš li više strasti u životu? Postavi pitanja koja te vode do toga.
Više ljubavi? Bolji posao?…

Što god poželiš, umjetnost postavljanja pitanja će ti pomoći da do toga dođeš.

Ukratko, postani umjetnik u postavljanju pitanja i postat ćeš umjetnik u življenju života.

 

Ovo su tri pravila umjetnosti postavljanja pitanja:

  1. Pitanje koje počinje sa “zašto on/ona/ono…” je uvijek pogrešno pitanje i nikada te neće dovesti do željenog odgovora.
  2. Postavi pitanje tako da te odgovor vodi tamo gdje želiš biti.
  3. Čarobno pitanje koje uvijek donosi sjajne rezultate je: “Što mogu učiniti SADA?”

Na kraju ja imam pitanje za tebe.

Što ćeš učiniti s ovim?

Bilo bi mi drago čuti od tebe kako planiraš primijeniti ove informacije i koji je tvoj prvi korak na putu postanka umjetnice u postavljanju pitanja?

Piši mi na skedner.miro@gmail.com sa zadovoljstvom ću pročitati tvoj plan.

Iz srca, Miro

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.