Prirodno sredstvo za čist tepih

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prirodno sredstvo za čist i mirišljav tepih… Ono je financijski najisplativije, najzdraviji izbor za djecu i ukućane, djelotvorno i mirišljavo! Isprobajte!

 

Tepih je ukras svakoga doma, a najviše dnevne sobe. On daje toplinu i sklad dnevnoj sobi. Koliko ga volimo imati toliko ga ne volimo čistiti. No, čistiti tepih treba često jer je glavni sakupljač prašine, grinja i bakterija. Ako vam je čišćenje tepiha do sada zadavalo velike muke, od sada to više ne mora biti tako.

Većina sredstava za čišćenje je prepuna kemikalija i toksina i ne samo da su štetna za naše zdravlje nego i za naš okoliš. Vaše prirodno sredstvo za dubinsko pranje tepiha sastoji se od sode bikarbone i moćnih eteričnih ulja. Nemojte podcjenjivati moć sode bikarbone, ona je definitivno zdraviji izbor, a jednako učinkovita kao i današnja sredstva za čišćenje. Soda bikarbona je pravo multifunkcionalno čudo koje će vas oduševiti svojim mogućnostima!

U plastičnu vrećicu istresite šalicu sode bikarbone i nakapajte 50 kapi eteričnog ulja lavande i 30 kapi eteričnog ulja čajevca (čajevac ubija grinje i gljivice); ako želite mirisno svježiju varijantu isprobajte kombinaciju eteričnih ulja limuna i limete.

Ostavite sastojke u vrećici da odstoje jedan dan. Tepih prije korištenja pripremljene smjese dobro usisajte te smjesu pospite po cijeloj površini tepiha, pošpricajte s čistom vodom (i/ili octom) i četkom dobro istrljajte tepih. Ostavite da odstoji najmanje pola sata, potom tepih ponovno usisajte. Ako ne želite ručno trljati tepih nakon što ste ga pošpricali vodom, tada posipajte sodu bikarbonu po tepihu, ostavite da djeluje 30-60 minuta, a nakon toga tepih dobro i temeljito usisajte.

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.