Prekretnice – misija – mir i tišina   

0

Danas, svaka iole ozbiljnija tvrtka, institucija, organizacija ima definiranu viziju i misije i može ih se pronaći na službenim web stranicama.

 

Obično odvojim malo vremena da odmah na početku iščitam misiju i viziju. Neke su sažete i precizne, odgovaraju na pitanje što tu tvrtku, instituciju, organizaciju pokreće.  Neke su poput švedskog stola, od svega pomalo, pružaju tek namjeru što bi te tvrtke, institucije ili organizacije željele raditi.

Što je s ljudima? Imamo li i mi svoje misija? Ako ih imamo, jesmo li ih svjesni?

Ima u životu perioda kad se nađemo pred izazovima koji nam se čine većim od nas samih i tad si počinjemo postavljati pitanja. Mogu li ja to? Imam li snage? Imam li znanja?  Što je smisao mog postojanja? Osjećamo da postoji veća slika i da smo mi njen dio. Krećemo u potragu.

I kako znati da smo na dobrom putu?

Kad u životu nailazimo na sve više „slučajnosti“, kad slijedimo svoju intuiciju i nemamo potrebu sve kontrolirati, kad susrećemo osobe s kojima je suradnja radost,  kad u sebi osjećamo mir i znamo da smo izuzetna bića koja mogu sve kad slijede svoje snove i usput čine što je potrebno da se oni pretvore u stvarnost.

Neka potraga bude zaigrana, vesela i puna iznenađenjima te blagoslovljena mirom i tišinom.

Marijana Mrvoš

 

Share.

Comments are closed.