Pozitiva nije samo pojam

0

Pročitati i skočiti 🙂

Prije upotrebe nekog lijeka savjetuju nas da pročitamo upute kako bismo bili sigurni smijemo li ga koristiti i što ako do dođe do nekih nuspojava. Zato ja odam na početku pišem, nisam duhovni vođa (njima se divim i učim od njih), nisam diplomirani psiholog, ali sam netko tko govori iz iskustva.

Pa krenimo… Često čujemo danas u medijima, na kavi ili u tramvaju pojam „pozitiva“. Netko se samo nasmije i pomisli kakve su to moderne gluposti (da ne upotrijebim neku drugu riječ), netko se zainteresira i osluškuje,  netko to živi. Ja sam ova treća, a sad ću vam reći zašto.

Splet životnih okolnosti i lekcija najvećeg nam profesora života doveli su me do trenutka kad sam mogla birati odustati ili krenuti. Tada ta pozitiva (barem meni) nije bila toliko poznata, a ruku na srce niti raširena kao danas. No, nekako sam za nju čula. Nisam imala druge nego povjerovati u to, točnije isprobati ju. Najteže je naravno napraviti prvi korak pa sam umjesto toga skočila i promijenila život. Samo, to vam ne stane u jednu rečenicu, tekst ili knjigu, ali dijelove vam mogu ispričati, a vi složite svoju sliku. I kako jedna motivacijska govornica kaže: „Nemojte mi vjerovati, probajte.“

Kad vam život donese situacije koje vas sruše na samo dno, nemate druge nego eksperimentirati s nečim što vam daje mrvicu nade u bolje sutra. Kad skočite i krenete ide super, ali neću vam lagati, dođu dani kad korak ide unazad, ali tada ako ne možete sami ili mislite da ne možete (a što mislite to je tako), uvijek imate nekoga za koga ćete napraviti to jer vas taj netko voli. Probajte, ne vjerujte.

Također, nije dovoljno reći, ja pozitivno mislim i evo super je sve, ne takva vrsta misli nas pokreće da krenemo u akciju i djelujemo. Pokretač tih misli mogu biti mnoge knjige (svoju listu omiljenih ću vam napisati u jednom od sljedećih blogova) ili tuđa mogu biti tuđa iskustva, nije bitno, uhvatite se za to nešto i krenite, oslobodite se negativnih misli i živite.

Mislim da je dovoljno da vam kažem za početak našeg druženja i kraj ovog uvodnog bloga, slušajte pjesme koje volite, volite život, živite ljubav, meditirajte, molite, smijte se, radite nešto što tjera crni oblak i iz vaših glavica i zapamtite – kako zračite, tako privlačite. Zato se nasmijte svijetu i on će se nasmijati vama. 🙂

S ljubavlju,

Marijana

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.