Pa šta mi nisi rekla, imam ti ja…

0

Koliko puta ste čuli ovu rečenicu?
Ili ona još bolja: E da sam znao, mogao sam ti to riješiti!

 

Na žalost i sama sam ju često izgovarala, ali i čula. Te riječi obično izgovaramo ili čujemo kad je problem riješen.

Unazad nekog vremena, shvatila sam zašto mi žene zapravo vladamo svijetom. Ajde, ne čudite se i ne zgražajte se, to je tako i točka. Svemu je zaslužna naša labrnja ili vam ga jezičina. Da. Mi smo te koje pričamo o svemu i svačemu. Kroz tu priču nerijetko nađemo rješenje problema, situacije ili dubioze. Na žalost, nismo još u fazi da pričamo o onim stvarnim intimnim problemima pred većom publikom, nego to eventualno podijelimo s najboljim prijateljicama, sestrom, mamom. Time si ograničavamo mogućnost eventualnog rješenja problema, ali to je tako i sumnjam da će se uskoro promijeniti kod većine.

Ja osobno više nemam taj problem, i većinu svojih problema podijelim javno ili u većem društvu. I nećete vjerovati, neko rješenje se uvijek pojavi. Netko zna nekoga, ili je negdje čitao nešto o temi ili baš on to sad prolazi.

A zašto šutimo o problemima?

Pa zato što smo previše puta u životu bili povrijeđeni od onih na koje smo računali, od onih za koje smo mislili da moraju biti uz nas kad je najteže, od onih koji su nam značili. Istina je da oni to zapravo ne moraju. Nitko ne mora, jer je to sloboda odabira. Savjest je nešto sasvim drugo, ali u današnje vrijeme ljudi bježe kako od svojih, tako i od tuđih problema, pa samim time i jedni od drugih.

Nisu naši stari uzalud govorili „uzdaj se use i u svoje kljuse“. To preporučujem i vama, jer po meni taj princip sasvim dobro funkcionira. Jer, ako računaš samo na sebe, svaka pomoć izvana će ti biti samo dodatni motiv i nagrada. A na svu sreću, još uvijek ovom planetom hodaju dobre duše koje vole pomagati jer ih to čini sretnima i potpunima.

Kao što vidite, mene još nije piknula osa pisalica i ne očekujem da će ju netko drugi natjerati da me pikne, ali kad me pikne, moći ćete očekivati puno više i zanimljivije teme iz mog pera.  Zima je, vrijeme je za čitanje, za obitelj, za odmor..barem meni. Kad dođe proljeće. Pa kad me osa nađe, jao vama sa mnom.

Do tada, voli vas vaša uspavana Nevena.

 

Share.

About Author

Nevena Skočić

Žena, majka, prijateljica i supruga – to su uloge koje najčešće i najradije igra. Svojom empatijom prema ljudima i životinjama nerijetko sudjeluje u volonterskim akcijama za pomoć. Majka je dvanaestogodišnjaka, koji kao ni ona nije ljubitelj riječi „morati“ ili „trebalo bi“, pa zajedno nerijetko provode vrijeme u raspravama o životnim temama koje i odrasli zaobilaze. Društvena, nasmijana i do bola sarkastična, ljubiteljica je dvosmislenih rečenica i općenito takvog načina komunikacije. Smatra da tako drži svoj um svježim pa se često tako i obraća. Nedavno je objavila svoj prvijenac, roman „Što ne znaš, ne boli“ koji se bavi velikim temama u životu žena 21. stoljeća. Zbog dobrog odaziva publike, a i neopisive potrebe za pisanjem, Nevena piše nastavak romana, i kolumnu na našoj stranici.

Comments are closed.