Osobne usluge – što je važno znati prije odlaska

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Osobne usluge - što je važno znati prije odlaska

Foto: Pixabay

Svi smo mi barem jednom u životu bili u poziciji primatelja usluge osobnog karaktera. Takva je usluga recimo odlazak liječniku ili zubaru, odlazak na tetovažu ili na neku terapiju poput masaže, fizioterapije, aromaterapije i slično.

Postoje neka pravila kojih se treba pridržavati, dobro je ponoviti ta pravila iako bi trebala biti sastavni dio naših života. Naime, trebali bismo ih se uvijek pridržavati.

Ja ću se ovdje zadržati na uputama koje je važno slijediti kada su u pitanju osobne usluge koje ja pružam, a kod kojih se klijenti skidaju u donje rublje ili potpuno. To je aromaterapija i terapija masažom.

Upute i sam postupak mogu biti neznatno drugačiji u različitim salonima. Ali postoji nekoliko stvari kojih bismo se svi trebali pridržavati.

 

Što je važno?

Prije nego krenete na aromaterapiju ili masažu nikako nemojte konzumirati alkohol, nego otiđite potpuno trijezni! Aromaterapija i masaža mogu pojačati simptome pijanstva i otrovanosti alkoholom.

Na aromaterapiju ili masažu nemojte ići neposredno nakon zadnjeg obroka, pogotovo ako je obrok bio obilan. Sačekajte najmanje 3 sata.

Otuširajte se! Morate biti čisti, podrezanih i urednih noktiju. Razina osobne higijene mora biti vrlo visoka! Tražite isto tako visoku razinu higijene od svog terapeuta. Čistoću, uredan prostor, čiste plahte i ručnike.

Voda je jeftina, sapun je jeftin i nitko nema opravdanje za nehigijenu. Ukoliko ste prije ovih terapija vani ili na poslu, kada dođete i prije nego terapija započne, zatražite da se istuširate! Ukoliko se tuširate, potrudite se kupaonu ostaviti u istom stanju u kakvom ste je zatekli. Ukratko, budite pažljivi i uredni.

Utišajte svoj mobitel, teško se potpuno opustiti ako mislimo na posao ili ako telefon neprekidno zvoni. Svijet će postojati i nakon što završi aromaterapija ili masaža.

U prostoriji za aromaterapiju i masažu se potrebno skinuti, ali klijenti mogu ostati u donjem rublju ili obući jednokratne gaće ukoliko imaju bilo kakvu neugodu vezano za potpuno skidanje. Jednokratne gaće postoje i za muškarce i za žene. Nakon što se klijenti skinu, potrebno je leći na stol i pokriti se ručnikom.

Iskusan i ozbiljan terapeut će prije početka masaže uzeti vašu kratku anamnezu koja obuhvaća podatke o eventualnim problemima, bolovima u mišićima ili zglobovima, medicinskim dijagnozama ili stanjima, poslu kojim se bavite, podatke o vašoj fizičkoj aktivnosti, ukratko sve što je važno znati prije masaže.

Nije obavezno da kažete sve detalje. Međutim, savjetujem vam da otvoreno odgovarate na pitanja i da budete jasni. Jedino u tom slučaju vaš terapeut može dati uslugu koja će vam pomoći kod stanja koje imate.

 

A što tijekom aromaterapije ili masaže?

Ako vam se ide na WC; zatražite. Ako vas masaža boli ili vam terapija izaziva neugodu;  slobodno recite. Ako je dodir preslab zamolite jači pritisak. Ako vam je hladno, pitajte da vas pokriju ili uključe termodeku. Ako želite tišinu, zatražite da radio bude ugašen. Komunicirajte sa svojim terapeutom. Zaklopite oči i mislite na nešto ugodno kako biste se opustili. Razgovor i pitanja nisu zabranjena, ipak, bilo bi dobro da tijekom tretmana i terapije bude tišina.

Ako imamo dilemu, najbolje je da nazovemo prije dolaska i pitamo sve što nas zanima. Tako ćemo izbjeći sve nesporazume.

Autorica: Darinka Bertović
Certificirana aromaterapeutkinja i holistička terapeutkinja

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.