KNJIGE  

Novi psihološki triler: Paula Hawkins – U VODU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

USKORO IZLAZI NAJIŠČEKIVANIJA KNJIGA GODINE!  

Duhovi prošlosti i tajne izranjaju sa samoga dna rijeke. Držite se mirne površine – nikad ne znate što vreba ispod.

 

  • Autorica bestselera New York Timesa i globalnog književnog fenomena Djevojka u vlaku vraća se s novim romanom U vodu koji je najavljen kao psihološki triler.
  • Djevojka u vlaku prodala se u nevjerojatnih 20 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prema knjizi je snimljen istoimeni film.
  • U vodu je briljantni psihološki roman koji progovara o varljivosti osjećaja i sjećanja, kao i o razornom utjecaju prošlosti na sadašnjost.
  • Roman se odlikuje izvanredno nadarenim pripovijedanjem, kao i spisateljičinim razumijevanjem dubokih ljudskih emocija kojim je osvojila milijune čitatelja pri samom izlasku knjige.

Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer se pomama za knjigom upalila i prije samog izlaska knjige na tržište i još uvijek – ne jenjava!

Hrvatsko izdanje knjige izlazi u ponedjeljak, 12. lipnja u izdanju Mozaika knjiga.

Svojim je prvi romanom učinila nešto nevjerojatnopoharala je sve liste najčitanijih knjiga i dobila status majstorice psiholoških zapleta zajedno s Gillian Flynn.

Sam uvod u roman je poprilično šokantan: kao u pravim horor filmovima čitatelju se pred očima urezuje slika žene pronađene na dnu rijeke. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu. 

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzlli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali.

U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku. 

Stoga, ovaj će triler opovrgnuti sve vaše pretpostavke o žanru za koji ste mislili da sve znate. Preostaje nam malo se strpjeti, a onda „uroniti U vodu“, roman koji mnogo obećava!

 

IZ STRANE RECENZIJE:

“Vrlo uzbudljivo … intrigantne priče ispričane impresivnim jezikom, a posljednje stranice donose zapanjujuće otkriće.” – The Wall Street Journal

„Hawkins je stvorila zamršenu i nepredvidivu priču u kojoj se duhovi prošlosti vraćaju progoniti one koje živi u sadašnjosti. “. – W Magazine

“Kada govorimo o napetosti koju možemo rezati nožem, nitko to pripovijedanjem ne postiže bolje od Hawkins.” – New York Post

“Hawkins posjeduje vještinu opisivanja emocionalnih ratova unutar svakog lika. Čitajte ovaj roman s upaljenim svjetlom. “- SF Weekly

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.