Njega za najnježnije ruke

0

Naše su šake možda i najosjetljiviji dio tijela s obzirom na to da su u njima tisuće živčanih završetaka povezane s razmjerno najvećim dijelom mozga koji je zadužen za osjete iz cijelog tijela.

Svaki dio tijela zahtijeva posebnu njegu, ali na žalost često zaboravljamo koliko nas naše vrijedne ruke služe i koliko posla obavimo spretnim prstima, a tako im malo posvećujemo pažnje i njege.

Nitko i ne pomišlja koliko su nam šake i prsti opterećeni, jer ih upotrebljavamo u svim mogućim radnjama: u pisanju, kuhanju, pranju, presvlačenju, obuvanju… pa se zaista ne treba čuditi što su ponekad ukočene i umorne. Naše su šake možda i najosjetljiviji dio tijela s obzirom na to da su u njima tisuće živčanih završetaka povezane s razmjerno najvećim dijelom mozga koji je zadužen za osjete iz cijelog tijela.

Sada kada smo osvijestili vrlo važan dio našeg tijela, složit ćete se sa mnom da se na rukama najprije vidi zapuštenost. Budući da na njima ima jako malo masnog tkiva, brzo ostare i prekriju se borama.

Maslinovo ulje u službi njege ruku ima vrlo važnu ulogu. Bogato vitaminom E, koji ima snažna antioksidativna svojstva, hidratizira, a djeluje i protuupalno. Jednom tjedno je dovoljno pomiješati dvije žlice maslinova ulja sa žličicom smeđeg šećera i napraviti piling kojim ćete osvježiti ruke. Dobro istrljati cijelu šaku, između prstiju, dlanove… i nakon nekoliko minuta isprati u mlakoj vodi. Nakon toga možete nježno potisnuti kožicu oko noktiju i nanijeti kremu za ruke. U vrlo malo vremena imat ćete lijepe, nježne i njegovane ruke.

Ako su ruke isušene od vode, hladnoće ili vjetrovitog vremena, trebat će im malo više od pilinga i kreme. Maska za ruke od meda i maslinova ulja je prava blagodat za zimske hladne dane. Nakon pilinga u jednakim omjerima pomiješajte med i maslinovo ulje i namažite obilno ruke pripremljenom smjesom. Stavite najlon vrećice preko ruku i držite tako petnaestak minuta, isperite i umasirajte kremu.

Ako ne volite osjećaj masnoće na rukama, pa ih uglavnom ne mažete kremom tijekom dana, možete ih obilnije namazati tijekom noći.

Lijepi, uredni i njegovani nokti odaju profinjenost i brigu o izgledu svake osobe. Ako su vam nokti zdravi, ne lome se i ne listaju, svakako ih nemojte rezati. Rašpicom za nokte u jednom ih smjeru uredno skratite, a laganim trljanjem suhom četkicom za nokte napravit ćete lagan piling a nećete oštetiti površinu nokta.

No, ako su vam nokti lomljivi i krhki, svakako potražite pomoć stručnjaka. Danas postoje na tržištu profesionalni proizvodi koji lijepo i učinkovito zaštite i ojačaju nokatnu ploču.

Za potpun ugođaj njege ruku svakako je najbolje posjetiti stručnjaka koji će profesionalnom manikurom uljepšati nokte, masažom šaka povećati prokrvljenost i gipkost, a u ove hladne zimske dane i napraviti parafinsku kupku za intenzivnu njegu ruku, koje će nakon takva tretmana biti nježne i glatke kao što i priliči svakoj mami.

Autorica: Ljiljana Perkov

Kozmetički salon „DORA ’98“
Ozaljska 110, Zagreb

Preneseno s portala Pitaj mamu

Share.

Comments are closed.