Nije sve kako izgleda

0

Dvije sestre rođene u istoj obitelji, isto odgajane, sudjelujući u istom događaju, na kraju mogu imati vrlo različita unutarnja iskustva. Dvije osobe koje se pripremaju za javni nastup u okviru istog poslovnog skupa mogu imati potpuno različito iskustvo. Jedna osoba će imati tremu i biti danima u panici, dok će druga s nestrpljenjem i uzbuđenjem jedva čekati taj trenutak samopromocije. Kad 5 umjetnika slika isti prizor, sve slike će izgledati drugačije.

Isto tako, nesretna će osoba u svom životu uvijek pronaći brojne razloge za dodatno nezadovoljstvo, dok će zahvalna osoba uvijek pronaći barem jednu lijepu sitnicu u svakom, baš svakom danu.

Uvjeti za sreću se jako razlikuju od osobe do osobe i ne mogu se skupiti u jedinstvenu, općeprihvaćenu listu razloga za zadovoljstvo. Obzirom da smo duhovna bića, važno je spoznati moć oblikovanja vlastite stvarnosti pravilnim odabirom pozitivnih i ispravnih misli i stavova. Ukoliko u sebi godinama gomilate negativne misli, sama promjena se rijetko može dogoditi preko noći. No, ukoliko odlučite svaki put kad “lansirate” neku negativnu misao, zastati na sekundu i razmisliti što stvarno želite, onda će iza svake negativne misli uslijediti pozitivna misao. Dakle, kad “iz navike” pomislite nešto što ne želite, zastanite i svjesno sebi priznajte što zapravo želite i što je za vas bolje, uzimajući u obzir da se pozitivno razmišljanje može naučiti.

obiljka webZahvalnost se uči i vježba. Nesretna će osoba u svom životu uvijek pronaći brojne razloge za dodatno nezadovoljstvo, dok će zahvalna osoba uvijek pronaći barem jednu lijepu sitnicu u svakom, baš svakom danu. Sve na čemu radimo – raste. Ako želimo privući više sreće u svoj život, svakako je bi trebalo raditi na zahvalnosti, a ne na nezadovoljstvu.

Share.

Comments are closed.