Nerazumijevanje i pogrešno tumačenje onoga oko nas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najveća prepreka za sretan i ispunjen život je nerazumijevanje i pogrešno tumačenje onoga što se oko nas događa i posebno onoga što radimo.

Od djetinjstva su nas učili, uglavnom se to učenje svodi na ubacivanje u neki program, u neki sistem. Sustavno su tim „znanjima“ oslabljivali našu moć. Tako da smo se od savršenog bića koje smo bili kad smo se rodili pretvorili u osobu sa hrpetinom stvari na kojima je potrebno raditi.

OK, ako već moramo na nečemu raditi, ako smo već odlučili promijeniti nešto, učinimo to kako treba.

Prava i osnovna stvar je shvatiti što mi to radimo za razliku od onoga što mislimo da radimo.

Jedna frendica s fejsa stavi status u kojem se žali na nešto. Druga komentira s toliko gorčine i toliko negativne energije u tome da to prosto iskače iz statusa. Nakon toga netko komentira kako ne treba ulagati energiju u to. Ova koja je komentirala kaže kako ona uopće tu ne ulaže energiju, nego joj stvarno smeta…. I opet ogorčeni status.

Dakle, nije problem biti ogorčen ili reagirati tako, no veliki je problem ako ne prepoznaješ što se u tom trenutku događa, posebno ako misliš da si pozitivan, dobar, samo dobro izvire iz tebe i još gore osuđuješ ljude koji su ogorčeni. Jer oni su tako negativni. Da ne spominjem kako je nesvjesna toga da prati tu raspravu na fejsu, da joj je ona podigla neke otpore i da definitivno ulaže energiju u nju.

Ako radiš nešto što pogrešno tumačiš, nikada nećeš doći do cilja kojem težiš. Ako kažeš sebi da si pozitivan, a daješ negativne komentare, nećeš ići u smjeru pozitive.

Osobno sam imao ovakvih obrazaca, vjerojatno ih još uvijek imam. No, naučio sam ih osvijestiti. Kada to postigneš, sve je lakše. E, sad kako to učiniti?

Najjednostavnije je promatrati što radiš u životu. Dakle, ako imaš neželjene situacije u poslu, sigurno ne radiš sve kako treba. Ono što je vrlo čest problem ljudima koji se previše trude je da daju puno više nego što bi trebali, što su „pushy“. Forsiraju nešto i previše se trude pronaći način kako će nešto što ne funkcionira konačno proraditi. To ih dovodi da rade protiv sebe. Ako imaš klijenta koji nije zainteresiran ili ne može ispuniti ono što je obećao, zamijeni ga boljim. To je ono što trebaš napraviti. Ako mu podilaziš u strahu da ćeš ga izgubiti, ako radiš sve da ta suradnja ipak proradi, a sa druge strane je jednaka nezainteresiranost, onda radiš protiv sebe i svog posla.

Ako nemaš željene rezultate, onda nešto ne štima. Ako se dovoljno trudiš, onda vjerojatno radiš nešto što je kontraproduktivno. Ili si jednostavno zaglavio u sustavu koji nije za tebe. Propituj svoje akcije. Definiraj njih i njihovo značenje za ono što radiš. Ulagati energiju u nešto neproduktivno ili čak destruktivno nikada nije način da ideš naprijed. Stoga, sve što te nervira, ljuti, radi ti probleme analiziraj zdravim razumom. Logika je čudesan alat u kojem smo gotovo svi dobri. Samo što ga pogrešno koristimo ili ga odbijamo koristiti. Spadaš li među takve, odmah to mijenjaj. Tvoj svijet će se promijeniti, postat će logičniji, imati više smisla i biti puno bolji.

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.