Nedostatak energije je razlog što ti nedostaje novaca i vremena

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako bi nam bilo lakše sve pripisati krizi i „ubrzanom načinu života“, razlog zašto ne možeš sve što poželiš u životu je nedostatak energije za to. Ukratko, nemaš dovoljno goriva.

 

Da, ovo je malo drugačije gorivo. Na njega ne možeš otići na crpku pa ga platiti novcem. U ovom je slučaju obrnuto. Prvo trebaš imati energije – goriva, a zatim imaš novca.

Ovo će mnogima biti zanimljiv koncept. Neki će odmahnuti glavom i nastaviti skrolati dalje, no prije nego to učinite, samo pogledajte svoje rezultate. Dakle, ako imate dovoljno novaca, vremena i drugih resursa onda vam ovaj tekst ne treba. No nekako mislim da ako ste već kliknuli na njega da se odnosi upravo na vas i da vam je potreban. Na kraju, ipak samo od vas ovisi što ćete učiniti dalje.

Znam da sam rekao nešto na što niste navikli, no mi u većini slučajeva stvari gledamo naopačke. Od toga da nam se nešto lijepo treba dogoditi da bismo bili sretni do evo ovoga da nam treba novac da bismo došli do energije, a zapravo je obrnuto.

Čekaj, čekaj.. što si to rekao? Da nije istina da se treba prvo nešto lijepo dogoditi da bih bio sretan? Upravo tako, lijepe stvari se događaju zato što si sretan. I ako bolje razmisliš, ovo je veliki blagoslov i donosi ti velike mogućnosti da brzo i lako promijeniš okolnosti u svom životu.

  • Želiš li se osjećati dobro?
  • Želiš li promijeniti život na bolje?
  • Želiš li imati više svih resursa koji su ti potrebni?

Bilo bi dobro naučiti neka pravila kako to sve funkcionira. Što kad bi znao kako dopustiti da u život uđe više novaca ili vremena? Ovo su prema istraživanju koje sam proveo dva najčešća resursa koja ljudima nedostaju. Bi li bio voljan poduzeti akciju prema realnosti u kojoj se ne boriš grčevito za te resurse, nego znaš pravila i vodiš igru. Zapravo kreiraš pravila… ne bi li to bilo divno? Zamisli na trenutak radni dan u kojem sve stigneš bez žurbe, zadovoljan si učinjenim, no ostalo ti je dovoljno vremena i snage da uživaš sa svojom obitelji, nešto novo naučiš i baviš se nekim hobijem.

Mnogi ovo ne mogu ni zamisliti. I to je sasvim OK. Odrasli smo u takvim okolnostima, samo smo nastavili po obrascima naših roditelja i naslijedili smo njihova uvjerenja. Bez obzira jesmo li ih primijenili kao i oni ili smo učinili suprotnu krajnost. No, srećom, mi nismo naši roditelji i možemo bolje.

Ako  u tebi ima i malo energije za pokrenuti se dalje, želim ti darovati nešto.

U live videu niže možeš saznati način na koji naša energija funkcionira te o koracima koje možeš poduzeti da bi došao tamo gdje želiš.

Napomena: U koliko klikneš na video, morat ćeš preuzeti i određenu odgovornost, te akciju. Ako na to nisi spreman, možda je bolje da ne gledaš video.

Foto:  Ingram Image

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.