Najbolji trenutak za uništiti vezu

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Najbolji trenutak za unistiti vezu

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Zapravo ne znam za bolji trenutak u povijesti od ovoga da do kraja uništimo naš brak ili vezu. Dakle, ako vam je to namjera, samo navalite.

Dajte svoje najbolje. Ako ne uspijete sada, nikad nećete.
Imate moju punu podršku, a da bih to pokazao dijelim tri „tehnike“ koje će rasklimati i najbolju vezu.

 

1. Budi „needy“

Ne postoji energija koja više i lakše odbija od potrebitosti. Ovo će vašeg partnera baciti u knock down u sekundi. Počet će panično bježati od vas po cijeloj kući/stanu. Pro tip: Važno je ne dozvoliti mu/joj da dođe k sebi. Partneri su izdržljivi, mogu se strašno brzo oporaviti i nastaviti nas voljeti i prihvaćati. To je nedopustivo!

Tvoje je da tražiš. Sve! Evo nekoliko stvari koje zaista pomažu:

  • Neka ti dokaže da te voli.
  • Iznerviraj se i od njega očekuj da ti popravi raspoloženje.
  • Reci da ti je dosadno i traži ga da smisli nešto zanimljivo. Kad nešto i smisli, reci da je to glupo. Uvrijedi ga.
  • Traži od njega da ispravi sve svoje nedostatke.
  • Napravi listu njegovih nedostataka (obavezno pretjeraj).
  • Budi promjenjivog raspoloženja.
  • Traži nemoguće stvari, ako ih nekim slučajem uspije izvesti, reci da bi nešto drugo (sjećaš se reklame „nije bilo od jabuke“?) Pali svaki put!

 

2. Zapusti se

Ako jadnik/ca i preživi prvi dio taktike, ovo sigurno neće.

Dakle, nemoj ni slučajno vježbati. Nemoj se tuširati svaki dan. Svaki treći dan bi bilo idealno. Stavi dezić na kojem piše „72 sata svježine“ i neka ti to bude alibi za prepirku ako te pokuša dobiti pod tuš.

Zaboravi na uređivanje lica, frizure, nemoj se oblačiti nego budi u pidžami cijeli dan. Najbolje je da pidžama ima tragove večere od jučer.

 

3. Prigovaraj

Prigovaranje je uvijek bilo alat za uništavanje odnosa. Upotrijebi ga sada. Sad je vrijeme.

Prigovaraj sve. Za vrijeme, vijesti, teorije zavjere, partneru, za hranu, zato što nije kuhano, zato što je pogrešno skuhano, zato što je previše, premalo, zato što te ne gleda, kad te pogleda prigovaraj da te gleda zato što si ga natjerala.

Vjerujem da i sama imaš puno ideja što mu/joj sve možeš prigovoriti. Sada nije vrijeme da štediš na prigovorima. Daj svoje najbolje.

Dakle, ako si pratila sve savjete, ne postoji način da partner ostane s tobom. Pobjeći će glavom bez obzira taman da ga vani čeka sigurna zaraza.

No, kad radiš, radi to najbolje što možeš.

 

Ova sitnica će biti šlag na tortu

Budući da imaš vremena možeš se posvetiti učenju. Ako nisi vična dizajniranju na računalu, pronađi besplatan program. Predlažem Canva program jer je jednostavan za upotrebu i besplatan te dizajniraj pozivnice za ludi tulum povodom razvoda/prekida veze. Naravno, potrudi se da on/a to vidi. To je poanta.

 

Mnoge će veze biti pred velikom kušnjom u vrijeme kad smo u strahu i „previše“ vremena provodimo s partnerima. Izlazak iz rutine sam po sebi je velika promjena za nas i za partnera, za naš odnos. Bilo bi zaista mudro da se potrudimo učiniti najbolje i biti zajedno u ovom periodu.

Gore sam dao neke sjajne savjete kako uništiti vezu. Ako radiš bilo što od toga, samo se upitaj želim li uništiti vezu. Ako je odgovor negativan, onda to prestani raditi.

Zajedništvo je osobina svakog dobrog odnosa. Ako do sada i nisi imala osjećaj da u tvom braku vlada zajedništvo, sad je prilika da ga izgradiš.

Ne želim ti govoriti učini ovo ili ono jer je previše faktora koji mogu biti različiti te će se načini postizanja zajedništva uvelike razlikovati od slučaja do slučaja.

Želim da znaš kako postoje načini kojima na jednostavan način možeš dati do znanja svome partneru da si za zajedništvo, da podržavaš i cijeniš vaš odnos. Postoje načini da vam ovaj period posluži kako biste svoju vezu učinili boljom i ljepšom nego što je ikada bila.

Ako ti se ne čini da znaš što trebaš raditi i kako, možda je vrijeme da to naučiš. Možeš krenuti u proučavanje, pronaći knjige i online seminare o vezama. I tako imaš vremena sada. Ako misliš da je to najbolje rješenje, učini to.

No, ako misliš da će to predugo trajati ili da neće moći pomoći tebi u tvojoj specifičnoj situaciji, javi se meni. U besplatnom razgovoru možemo složiti strategiju koja će ti pomoći da istog trenutka polučiš sjajne uspjehe i popraviš sve pukotine na vezi prije nego se pojavi potres koji ju može stajati života.

Javi se na skender.miro@gmail.com s naslovom „Ljubav u doba Corone“ i ako budeš u prvih pet dobivaš besplatnu procjenu stanja i sljedeće korake koje možeš učiniti da veza bude bolja nego ikada.

Iz srca, Miro

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.