Mullet House – Spoj starog i novog

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vodimo Vas preko „bare“ kako bismo Vam predstavili zanimljivu kuću za koju je zaslužan dizajnerski tim arhitektonskog ureda Smith Structural.

 

Ovo je kuća koja predstavlja spoj starog i novog. Dizajnerski tim je preoblikovao bungalov iz 1938. godine te je nastao ovaj zanimljiv projekt. Nalazi se u središnjem dijelu Austina u Teksasu. Dizajnom je sačuvan karakter objekta. Pročelje karakterizira skromna, povijesna fasada koja je očuvana u cijelosti. Stražnji dio kuće je prostran i prikladan za održavanje malih i velikih društvenih okupljanja.

Mullet House

Drvena građa iz starog objekta je prerađena i upotrijebljena za oblaganje i izradu namještaja.

Mullet House

Simetrična povijesna fasada je sačuvana u cijelosti, a opeke iz drugih dijelova izvorne kuće su spašene i ponovno korištene na vanjskoj strani objekta.

Mullet House

Drvena građa je vraćena iz izvorne kuće i prerađena kao materijal na neočekivane i osvježavajuće načine na glavnoj razini kuće.

Mullet House

Veći prostori naglašeni su svjetlijim bojama, materijalima i namještajem, kao i dvokatnim zidom s grafitima. Zahvaljujući prostranim modernim otvorima, prostor je okupan prirodnom svjetlošću.

Mullet House

Razina poda kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice se proteže do vanjskog dijela koji se spaja s krovom kuće za goste na samoj granici parcele.

Stubište u središtu objekta predstavlja funkcionalnu i simbolična spojnica svih triju razina.

Spoj starog i novog rezultirao je smislenim domom za mladu obitelj.

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED GALERIJE.

Fotografije: Charles Davis Smith

www.mfarchitecture.com

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.