Moderno uređenje interijera za uživanje u intimi svoga doma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dekorativno bojanje zidova

Jednostavno i brzo uređenje ili preuređenje interijera

Ove godine, više nego inače, provodimo vrijeme u svojim domovima. Mnogi i rade od doma. Uslijed pandemije, ljudi su se više nego ikada okrenuli uređenju interijera kako bi boravak u zatvorenim prostorima bio što ugodniji.

Vjerujemo da ste već počeli i s predbožićnim dekoriranjem i da ćete se ove godine potruditi oko uređenja. Lijepo je kada je dom ugodno mjesto za život, mjesto za uživanje.

Kada je riječ o uređenju interijera, neizostavno je spomenuti suhu gradnju koja pruža neograničene mogućnosti kreativnog oblikovanja prostora. Suha gradnja, odnosno gradnja gips-kartonskim pločama, suvremeni je način gradnje koji zadovoljava veliki broj zahtjeva koji se u današnje vrijeme postavljaju pred uređenje interijera.

Suha gradnja omogućava jednostavno i brzo oblikovanje ili prenamjenu prostora prema želji klijenta. S obzirom da se radi o suhom postupku izrade, površine se mogu obrađivati bez čekanja za sušenje što osigurava uštedu vremena.

Danas gotovo da nema modernog interijera u koji nije ugrađen atraktivno oblikovan spušteni strop koji svakom prostoru daje dozu elegancije. Posebnu pozornost na spuštenim stropovima privlači rasvjeta koja se može ugraditi na različite načine. Spušteni stropovi mogu biti prava „umjetnička djela“.

Spušteni stropovi moderan su element u dizajniranju interijera, interijerima daju poseban dekorativni naglasak. Izgradnja je brza i jednostavna pa ako imate želju unijeti neku promjenu u svoj prostor, razmislite o ugradnji spuštenog stropa.

spusteni stropovi

Foto: Victoria Borodinova, Pexels

Kako smo spomenuli, u suhoj gradnji se koriste gips-kartonske ploče pa je važno istaknuti da je gips pouzdan građevinski materijal. Sastoji se od temeljnih prirodnih elemenata te reguliranjem mikroklime prostorija doprinosi ugodnosti stanovanja.

Kamin izgrađen u modernom interijeru

Suhom gradnjom možete oblikovati spuštene stropove, pregradne zidove, uređivati potkrovlja, graditi kamine koji su posebno atraktivni u ovo doba godine. Obloge kamina izrađuju se od vatrootpornih gips-kartonskih ploča koje se postavljaju na metalnu potkonstrukciju.

izgradnja kamina 1Kamini su posljednjih godina postali jako popularni i traženi, a pojavom električnih i bio kamina proširilo se i područje njihove primjene u modernim interijerima. Suha gradnja omogućava jednostavnu izgradnju kamina u željenom obliku i veličini što pruža neograničene mogućnosti dizajniranja interijera.

 

Dekorativne obrade unutarnjih zidova i stropova

Kada je prostor oblikovan, preostaje odabrati boje za zidove. Uz klasično bojenje zidova, danas su u trendu dekorativne obrade unutarnjih zidova i stropova. Ako ste među onima koji vole promjene, bojenje zidova je najbrži i najjeftiniji način za osvježenje interijera. S obzirom na mogućnost nijansiranja boja te bogatu ponudu dekorativnih obrada, u mogućnosti ste poigrati se bojama i različitim teksturama.

spusteni stropovi

Kako bi izvođenje radova prošlo u najboljem redu, dobro je odabrati profesionalnu ekipu. Probudite svoju kreativnost i uživajte u osmišljavanju promjena u interijerima, a za izvođenje radova se možete obratiti ekipi iz Schwarz Weiss interijera.

www.schwarzweissinterijeri.hr

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.