Microblading ili Puder obrve – Koju metodu iscrtavanja obrva odabrati?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Microblading ili Puder obrve

Foto: Garin Chadwick, Unsplash

Japanska metoda iscrtavanja obrva i iscrtavanje obrva puder tehnikom popularni su tretmani među pripadnicama ljepšeg spola.

Među vama sigurno ima onih koje su pogrešnim čupanjem obrva uništile njihov prirodan izgled ili ste bili pristalica tankih obrva pa ste nanijeli štetu i sad ste već umorni od svakodnevnog iscrtanjava obrva. Polutrajne metode šminkanja su odabir mnogih žena. Svi već znaju za japansko iscrtavanje obrva, popularni microblading, a u novije vrijeme pravi hit su postale obrve u puder tehnici.

Donosimo vam sve detalje u vezi ove dvije verzije polutrajnog iscrtavanja obrva.

Puder obrve (Powder Brows)

Puder obrve su vrsta polutrajne šminke koja pruža prirodan izgled sjenčanja ili olovke na vašim obrvama. Iscrtavaju se tako što se pigment unosi u površinski sloj kože pomoću male tanke iglice koja tvori tisuće sitnih točkica pigmenta koji postepeno jačaju boju i definiraju izgled te se tako postiže prirodan, nježan puderast efekt olovke. Ova metoda se koristi za one koje žele malo naglasiti prirodne obrve, ali i za one koje žele tamnije i deblje obrve.

Puder obrve su pogodne za sve tipove kože, a osobito se preporučuju osobama s masnijom kožom. Puder obrvama se može prekriti i stari rad japanskog iscrtavanja obrva te se na taj način mogu popuniti nedostaci u obrvama.

Powder Brows metoda je nježna i ne iritira kožu.

 

Japansko iscrtavanje obrva (Microblading)

Kod microblading tehnike ne koristi se ni mašinica ni igla, nego poseban alat u obliku nožića koji plitkim i preciznim rezom u površinski sloj kože ubacuje pigment, oponašajući prirodan izgled dlake, njenu debljinu i dužinu. Microblading tehnika daje potpuno prirodan izgled iscrtavanjem svake dlake pojedinačno, u boji koja odgovara vašoj.

 

Koju tehniku odabrati?

Teško je reći koja je tehnika bolja jer je sve individualno i ovisi prvenstveno o efektu koji želite postići. Osobe sa suhom kožom su idealni kandidati za microblading zato što će na njihovoj koži ti potezi izgledati savršeno. Za masniju kožu su idealnije puder obrve jer će trajati duže i izgledati bolje.

Kad govorimo o tipu obrva, osobe s malo prirodnih dlaka idealni su kandidati za microblading. Ako već imate pristojnu popunjenost obrve, puder tehnikom ih možete dovesti do savršenstva.

 

Kako se pripremiti za tretman polutrajne šminke obrva?

Za najbolji rezultat tretmana obrva najbolje bi bilo pridržavati se sljedećih pravila:

  • Nemojte čupati obrve 7 dana prije tretmana
  • Nemojte vježbati prije samog tretmana
  • Izbjegavajte konzumiranje alkohola, kofeina i aspirina prije tretmana
  • Prije tretmana izbjegavajte odlazak u solarij
  • Pažljivo birajte svog artista i upoznajte se s njenim/njegovim radom

Ako je napravljena od strane stručne osobe i s kvalitetnim materijalom, polutrajna šminka može izgledati sjajno. S druge strane, loša izvedba može narušiti izgled osobe.

 

Proces nakon iscrtavanja obrva

Nakon samog tretmana vaše obrve su prvih 7 do 10 dana 50 % tamnije te 10 % deblje, ali se to kroz period zacjeljivanja stopi s prirodnom bojom obrve.

Poučeni iskustvom možemo reći da se nerijetko desi da klijentica nakon prvobitnog šoka zbog 50 % tamnijih obrva s prvog iscrtavanja na tretmanu korekcije zatraži od artista malo tamniji pigment i nešto deblje obrve.

Tretman prve korekcije se radi nakon 28 dana jer se u procesu obnavljanja epiderma (ljuštenje obrve) izgubi 15 % -20 % pigmenta te se na taj način vraća potpuni sjaj obrve. Nakon korekcije je potrebno još nekih 7 dana kako bi se pigment malo povukao i time je tretman u potpunosti završen.

Učestalost daljnjeg osvježavanja boje je individualna. Pun efekt može trajati i do dvije godine, međutim to ovisi o tipu kože (suha, masna) i o drugim faktorima.

Autor: Stipan Prtenjača, Microblading & Powder brows artist
www.lashbrowstudiozagreb.hr

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.