Maska protiv ljubavi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Maska protiv ljubavi

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Bez obzira jesi li štovatelj ili protivnik ovih maski koje moramo nositi, ovaj tekst će te navesti da se propitaš o svojim drugim maskama na koje te nitko ne tjera, a ipak ih nosiš…

Još prije ere maski stajao sam na trgu, čekao i promatrao ljude.

Vidio sam mladića koji je sa zanimanjem pogledao u određenom smjeru i oči su mu se nasmiješile. Pogledao sam u smjeru u kojem gleda i ugledao divnu mladu djevojku. Okrznula ga je pogledom i kad je shvatila da ju gleda podigla je glavu, pogledala na drugu stranu i mrvicu uspravnija prošla dalje.

Na pamet mi je palo pitanje što bi se dogodilo da si je ona dozvolila da se i njene oči nasmiješe njemu. Što bi se dogodilo da su se upoznali, sjeli na kavu i zaboravili svoje obveze i cijeli svijet. Što bi se dogodilo da su zaista, otvorenog srca, htjeli upoznati to biće koje sjedi s druge strane stola… Vjerujem. Čvrsto vjerujem da bi se mogla dogoditi ljubav.

Naravno, sve ljubavi kako se dogode, kako počnu, tako i završe. Za mjesec, godinu, desetljeće ili na kraju života. Hm… dobro, ne baš sve…

I zbog toga će mnogi staviti masku „ne zanimaš me“. Jer sam povrijeđen/a prije. Ne želim to. Svi su muškarci… sve su žene…

Sve su to naše maske kojima se pokušavamo zaštititi od života. A život se događa. Nekad je divan, a nekad boli.

No, od boli skinute maske, od boli ljubavi koja se gasi, puno je veća bol ožiljaka koje ostavlja maska.

Što ako danas budeš ludo hrabra i u prolazu, kad ugledaš nekoga nepoznatog. Nekoga tko će izazvati da podigneš obrvu… što ako danas budeš ludo hrabra i zaustaviš pogled na tom biću?

Što ako budeš ludo hrabra i u trenutku kad se njegove oči nasmiješe, dozvoliš sebi ne navući masku, nego dopustiti svojim očima osmjeh?

Iz srca, Miro

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.