Martina Pavleković – Iz hladnog korporativnog svijeta u biznis pun izazova i emocija

0

Martina Pavleković je uspješna poduzetnica, bavi se vrlo zanimljivim poslom – organiziranjem luksuznih vjenčanja. Prizori luksuznih vjenčanja su česti na filmskim platnima. Možda će se neki od vas odmah prisjetiti romantične komedije The Wedding Planner u kojoj je Jennifer Lopez nastupila u ulozi organizatorice vjenčanja. Za Martinu možemo reći da je hrvatska Jennifer Lopez 🙂 iako je scenarij njene priče znatno drugačiji…

 

Martina, jeste li pogledali ovaj film? 

Martina: Nisam gledala film… organizacija vjenčanja me privukla na sasvim drugačiji način i pristupila sam tom poslu iz potpuno drugačije, manje romantične perspektive.

 

Što Vas je potaknulo da se počnete baviti ovim poslom?

Martina: Izazov i bijeg od hladnog korporativnog svijeta. Vjenčanja su, kako znate, prepuna detalja, emocija i novih ideja. Ujedno kreiram svoj posao, svoje radno i slobodno vrijeme, a osobni kontakt s klijentima je uvijek poticaj.

 

Koliko dugo ste u ovom poslu?

Martina: U ovom poslu sam već 7 godina. Prije toga sam radila na zabavnim, sportskim i korporativnim eventima. Interesa za vjenčanja sam imala, ali smatrala sam da je to jako kompleksan posao koji zahtjeva jako puno obrazovanja i pripreme pa sam se teško na njega odlučivala. Usprkos tome, u jednom trenutku sam ipak odlučila pokrenuti agenciju za vjenčanja. Istražila sam tržište, tražila sam svoju nišu… pronašla sam je. Radim po cijeloj Hrvatskoj i imam jako zanimljive lokacije za ponuditi.

 

Kakvi su trendovi, čemu mladenke posvećuju najviše pažnje?

luksuzna vjenčanja, poklon za mladenkuMartina: Trendovi… današnje mladenke su modno osviještene, rekla bih prave fashion brides. Prate trendove, jako puno pažnje posvećuju detaljima – bojama, izboru cvijeća, materijala i boja, izboru stolnjaka, različitih tipova stolica… Najčešće dođu s idejom kako žele da izgleda njihovo vjenčanje, a ja sam tu da njihove ideje pretvorim u stvarnost… Svako vjenčanje je personalizirano, kod nas se ništa ne radi šablonski.

 

Organizirate li vjenčanja na plaži?

Martina: Imali smo nekoliko vjenčanja na plaži, nisu prečesta, ali ih ima. Manja vjenčanja na plaži budu spektakularna… svjetlost svijeća, baldahini, more… sve to osigurava nezaboravne trenutke.

 ambijent vjenčanja

 

Koja vjenčanja biste istaknuli kao najneobičnija?

Martina: Po meni, najneobičnija vjenčanja su vjenčanja u špilji. Organiziramo ih na lokaciji koja je predviđena za manja, intimna vjenčanja. Špilja se nalazi na dubrovačkom području.

 

Koje su Vaše omiljene lokacije?

Martina: Jedna od meni dražih lokacija je tvrđava Lovrijenac, zatim vila Šeherzada u Dubrovniku, Villa Polesini u Istri, Bonj na Hvaru, zatim jedno skrovito mjesto na otoku Braču – Mali raj… u našoj zemlji ima uistinu jako puno zanimljivih lokacija.

 

vjenčanje na brodu 

Što Vam je najveći izazov u ovom poslu?

Martina: U ovom poslu je puno izazova. Izazov mi je otkrivati nove, zanimljive lokacije, upoznati Hrvatsku na taj način… Izazov je pratiti i otkrivati trendove u svijetu vjenčanja stoga redovito sudjelujem na konferencijama, posjećujem inozemne sajmove. Izazov je ispuniti očekivanja mladenaca…

 

luksuzna vjenčanja, djeca Organizirati vjenčanje nije jednostavno, morate se pobrinuti da sve prođe u redu, da mladenci budu zadovoljni. Koliko je to stresan posao?

Martina: Da, nije jednostavno, uključuje dosta osobnog pristupa i puno emocija. U jednu ruku imate posao, u drugu ruku osobni odnos s klijenticom kojoj je to najvažniji dan u životu. Ali svako vjenčanje me napuni energijom i to je najveća nagrada. Korporativni eventi, u hladnom korporativnom svijetu, su totalno nešto drugo, ovdje je sve puno detalja, emocija, smijeha, suza…

 

 

 

Poduzetnica ste 7 godina, jeste li zadovoljni?

Martina: Zadovoljna sam poduzetništvom, smjerom u kojem posao ide. Na samom početku ne možete birati, s vremenom sve dolazi… Razvila sam poslovnu mrežu, na svakoj lokaciji imam mrežu suradnika s kojima radim, imam odličan support. Klijenti dolaze putem preporuke.

 Fotografije: Martina Pavleković, osobna arhiva

Razgovarala: Marijana Glavaš

 

Share.

Comments are closed.