Ljudi koji su me nadahnuli (i naučili ponešto) u poslu i životu: Priča 3, Scott Dinsmore

0

Raditi ono što voliš, za što si rođen… Živjeti svoj san… Mnogi će na ove riječi odmahnuti rukom i reći: “U Hrvatskoj to nije moguće! Možda u Americi, ali ovdje nema šanse!” Što ako to nije u potpunosti točno?

Mnogi su otputovali preko ‘bare’ u potrazi za ostvarenjem svojih snova, ali mnogi su se i razočarali jer ih ni u Americi nisu ostvarili. Je li doista ‘problem’ u mjestu gdje se nalazimo? Ili možda u nečem drugom?

Prateći rad mnogih ljudi, u Hrvatskoj i ‘vani’, shvatila sam da ostvarenje snova nema prevelike veze s mjestom gdje se nalazim. To ovisi najviše o meni, mojoj hrabrosti i odlučnosti da napravim taj korak i zakoraknem u nepoznato. Pritom pomogle su mi životne priče onih koji su se, kao i ja, upustili u avanturu zvanu poduzetništvo – na ovom ili onom kontinentu.

Priča 3: Scott Dinsmore

Scott Dinsmore mladi je poduzetnik koji nije pristajao na bilo kakav posao, a s druge strane nije znao što točno želi. Tragao je godinama za svojim snom, a onda se 2006. godine rodio Live Your Legend – pokret koji je doslovno preplavio cijeli svijet.

Scott Dinsmore je u listopadu 2012. godine održao slavni TEDex govor o kojem se i danas vrlo glasno govori. Tema je How to find and do work you love (Kako pronaći i raditi ono što voliš).

Iako nije ušao u prvi krug, nakon što je jedan govornik iznenada odustao, njega su prvog pozvali. Imao je tek nekoliko dana da pripremi svoj govor. Nije, kaže, niti imao scenarij koji bi uvježbao. Pa kako je uspio od nule stvoriti jedan od najgledanijih TEDex govora u povijesti? “Gledao sam jako puno videa tijekom tih dana pripreme. Videa motivacijskih govornika i jednostavno sam se prepustio!”, rekao je Scott.

Kako ostvariti svoje snove

Scott me naučio da san neće tek tako postati stvarnost, ali da ga je ipak moguće ostvariti! Pa evo nekoliko smjernica koje su meni pomogle da ostvarim svoj san:
1. Vjeruj u sebe – jer od tebe sve počinje i završava. Sam si sebi najbolji prijatelj, ali i najveći neprijatelj!
2. Postavi cilj! Ma koliko nerealan drugima bio, ako vjeruješ u sebe, ostvarit ćeš ga!
3. Ulaži u sebe – uči od drugih, iz njihovih uspjeha i neuspjeha, životnih priča i iskustva!
4. Nesebično dijeli svoja iskustva s drugima – koliko (nesebično!) daješ, toliko ti se i vraća!
5. Ne brini hoćeš li imati dovoljno novaca – ako radiš ono što doista voliš, za što si rođen i poslan na zemlju, novac će te slijediti!

Scott je svojim nastupom dokazao kako, uz malo vježbe i puno vjere u sebe, možemo uspjeti, ako silno volimo to što radimo jer upravo je ta energija onaj “začin” koji je potreban za uspjeh!

TEDex Talk: How to find and do work you love: liveyourlegend.net/tedx/

Više o Scottu Dinsmoreu na: liveyourlegend.net
FOTO: preuzeto s liveyourlegend.net

Autorica: Marijeta Matijaš, business coach, www.kreacija.info

Marijeta Matijaš

Marijeta Matijaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.