Kuća sa savršenim pogledom – The Waterfront Retreat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

The Waterfront Retreat

The Waterfront Retreat je kuća koja će Vas oduševiti. Staklene stijene od poda do stropa te prostrane, otvorene prostorije unose prirodu u dom i osiguravaju prekrasan pogled koji bi poželio gotovo svatko.

 

Kuću su osmislili arhitekti Koichi Takada. Simbol australskog doma iz snova s privatnom plažom, vrtom i otvorenim dnevnim boravkom. Prema zahtjevima klijenata, kuća nudi utočište i zabavu, dizajnirana je i osmišljena da osigura maksimalnu povezanost s prirodom.

 

The Waterfront RetreatInspirirani okolnim područjem, arhitekti su koristili nijanse i teksture pijeska, grmova, vode i neba. Dizajn uključuje kremaste, sivo-betonske zidove, izbijeljene podove od europskog hrasta i vapnenca, zidove od kamenih obloga od mekog pješčenjaka i ‘nevidljive’ zidove – Vitrocsa staklo od poda do stropa. Svi materijali su pomno i detaljno birani kako bi se jednostavno spojili vanjski i unutarnji prostori te poboljšala percepcija prostora.

 

The Waterfront RetreatKuća je smještena na strmoj padini rive, sa zidovima od pješčenjaka i prostranim pogledom na vodeno prostranstvo Pittwatera.

Kako bi se ovo veličanstveno mjesto u potpunosti iskusilo i kako bi se u potpunosti doživjele izmjene svjetla tijekom dana i godišnjih doba, postavljena su velika klizna vrata koja se protežu od stropa do poda, krovni prozori i veliki balkoni čime je prostor maksimalno povezan s okruženjem i prirodom.

 

The Waterfront RetreatUnutarnje prostorije pružaju osjećaj intimnosti i topline iako je riječ o prostranom, otvorenom interijeru. Dnevni boravak i blagovaonica su posebno dizajnirani da izgledaju kao plutajuća kutija.

Glavni prostor je smješten na drugom katu i okrenut je prema istoku. Sastoji se od četiri spavaće sobe koje su pozicionirane na gornjoj ulaznoj razini.

 

The Waterfront RetreatNa trećem katu se nalazi otvoreni dnevni prostor, kuhinja i stražnja funkcionalna kuhinja. Na četvrtoj razini su smještene i prostrane, zabavne prostorije – kućno kino, bar i teretana.

 

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED.

 

Fotografije: Tom Ferguson

KOICHI TAKADA ARCHITECTS

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.