Knjiga „Ružičaste naočale“ autorice Kristine Gallo – Recenzija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako tražite knjigu koja će vas opustiti, zabaviti i uzbuditi, ovo bi mogla biti knjiga za vas! Radi se o knjizi “Ružičaste naočale”, romantičnom trileru koji nikako ne bih svrstala pod uobičajene ljubavne romane.

Glavni lik romana je Simona, žena u ranim tridesetima, obrazovana, tvrdoglava i buntovnica, pomalo promiskuitetna, živi izvan okvira kao i njezini prijatelji. Uvijek spremna na akciju i izazove, ono čega se najviše boji je rutina. Njezin ljubavni život je sve, ali ne i dosadan. Simona ima virtualnu vezu s čovjekom kojeg stjecajem okolnosti i upoznaje. Emocionalna prevara vodi i do fizičke prevare. Virtualno prelazi u stvarno. Robertu, koji je u dugogodišnjoj vezi s mirnijom djevojkom, život će se okrenuti naglavačke. Radnja je dinamična, zanimljiva, prožeta uzbudljivim erotskim scenama. Kristina opisuje Simonin seksualni život u jasnim detaljima.

Autorica je odlično posložila radnju romana. Knjiga bi mogla biti korisna mnogima koji imaju virtualne veze i koji misle da emocionalna prevara nije opasna. Osim toga, na Simoninom primjeru možemo vidjeti opasnosti interneta kada je u pitanju dijeljenje osobnih sadržaja i fotografija. Zlouporaba vam preko noći može život pretvoriti u pakao što je Simona itekako osjetila na svojoj koži.

Simonin avatar na chatu je djevojka s ružičastim naočalama. Da, Simona je na Roberta gledala kroz „ružičaste naočale“ i kreirala u svojoj glavi savršenog muškarca. Djevojka s ružičastim naočalama je odlična simbolika. Stvarnost je malo drugačija. Od „velike“, strastvene ljubavi, dolazi do raspada veze, ljubav se pretvara u mržnju.

Pred kraj ove turbulentne veze, Simona susreće tajanstvenoga muškarca iz Istanbula koji će odvesti njezin život u drugome smjeru. U jednom dijelu se zapitamo što slijedi, s kojim muškarcem će Simona ostati i je li moguće da se ona „velika“ ljubav s početka knjige pretvorila u mržnju i nešto potpuno nebitno i nepoželjno. Knjiga ima sretan, pomalo neočekivan završetak.

Svakako bih preporučila čitanje ove odlične, rekla bih i korisne knjige. Ono što garantiram je da kada je počnete čitati, nećete stati dok ne završite.

Knjigu možete nabaviti na linku Ružičaste naočale

Recenzent: Marijana Glavaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.