Karta vaše karijere

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ako vam glavom prolazi bezbroj misli, ako se osjećate pomalo izgubljeno pa i prestrašeno, ako niste više sigurni na kojem ste dijelu karijernog puta, jeste li u podnožju, na sredini ili vrhu, uspinjete li se ili spuštate, vrijeme je uzmete veći papir, nacrtate hodogram svoje karijere i označite sve promjene na tom putu.

Vi ste autor i vlasnik svoje skice i ne opterećujte se s time kako ona treba izgledati. Krenite od početka karijere (ili onog trenutka koji za vas znači stvarni početak karijere i razvoja), nacrtajte, skicirajte, napišite i označite sve važne trenutke, preokrete i osobe koje ste sreli tim putem.

Razmislite provlače li se tim putem iste vrijednosti i ima li sličnosti u situacijama kriza ili velikih promjena? Ima li sličnosti u situacijama kada ste se osjećali dobro, puni snage i kada ste napredovali? Koja je poveznica u svemu tome? Sada, s vremenskim odmakom, vidite li neke obrasce ili pravilnosti u svom ponašanju? Kakvi su vas strahovi tada obuzimali? Kakvo raspoloženje je prevladavalo?

Možete li sebe pohvaliti ili ste negdje mogli biti i bolji? Ako smatrate da možete biti bolji, ova kriza je pravi trenutak za novi plan djelovanja i ostvarivanje snova. Ako vidite ljude oko sebe koji ostvaruju snove i uživaju u svom poslu, sigurno možete i vi!

Sve što je netko drugi napravio vi možete ponoviti (još i bolje).

Najteže je početi mijenjati sebe. Prvi korak mora biti odvažan. Često se doslovce moramo natjerati u akciju.

Ako promjenu odgađamo za sutradan, ponedjeljak ili određeni datum u mjesecu, to je potvrda neodlučnosti i slabe namjere. Kada odlučimo, u promjenu treba krenuti odmah, istog trenutka. Vaša odluka onda svojom snagom može otvoriti sva vrata!

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.