Kap

0

Često čujem izjave tipa: to je samo kap u moru ili ti si samo kap u moru! Sve rečeno nekim bespomoćnim, obeshabrujućim tonom, tonom kojim se miri sa sudbinom, prihvaćaju stvari kakve jesu, tonom iz kojega nije moguće isčitati želju za nekim djelovanjem.

I priznajem, jesam kap, tek neznatna kaplja u vodi! Ali i ta kaplja ima svoju moć, svoju snagu, ona vrijedi i bez nje ništa ne bi bilo isto. Ja ne želim biti kap koja će se izgubiti negdje u obilju vode! Želim biti kap koja ima snagu da uzburka valove u toj istoj vodi, ili kao što reče vrlo lijepo Dobriša Cesarić:

Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njemu znači moja mala kap? 

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mog’o sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

Foto: Unsplash

Kolumna: IZ IVANČICINOG DNEVNIKA

Autorica: Ivančica Matuša
Autorica knjige “Zaključana”

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.