Kako vratiti strast u vezu?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeste li u braku cca 10-ak godina?  Svodi li se vaš tempo na trčanje između posla, vođenja djece na vanškolske aktivnosti,  kuhanja, čišćenja…?

Kada ste zadnji puta bili opušteni, nasamo s partnerom i razgovarali o temama koje nemaju veze sa svakodnevnim obvezama?

Pitate li se gdje je nestala strast s početka veze?

Jeste li partner koji radi toga „juri za” intimom i kritizira partnera radi (pre)rijetkog seksa ili ste partner koji „bježi od”  na način da se opravdava i distancira?

Kako obnoviti strast i ljubav u vezi?

Kroz emocionalnu bliskost jer bez kvalitetnog emocionalnog nema ni kvalitetnog fizičkog između vas dvoje.

U ozračju empatije i poštovanja doznajte i zadovoljite partnerove potrebe, a on zauzvrat čini isto za vas. Recite što osjećate i što želite, i isto pitajte partnera.

Držanje za ruke, zagrljaji, nježni dodiri i poljupci također će doprinijeti rasplamsavanju plamena između vas dvoje.

Nečeg se treba i odreći; kritiziranja, optužbi, skrivanja svoje ranjivosti, držanja kontrole…

Ako ste se prepoznali kao onaj koji „bježi od” seksa slobodno počnite s vremena na vrijeme inicirati vođenje ljubavi (iznenaditi ćete se koliko će partner radi toga biti sretan).

Spadate li u one koji „jure za” seksom i ljuti ste jer ga nema dovoljno, pokušajte s malo nježnijim pristupom dajući do znanja partneru koliko vam je privlačan.

Možete malo „zapapriti” situaciju na način da stvorite slatku tenziju prije samog seksualnog čina. Promijenite lokaciju, produžite predigru, koketirajte s partnerom od jutra, iako znate da ćete ga vidjeti tek navečer…

Nekada je slađe kada se na zadovoljstvo mora malo pričekati. 🙂

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.