Kada je prekid veze greška?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na početku veze bila si ludo zaljubljena, a sada ti je teško i prisjetiti se tih dana kada ti je vrijeme s partnerom letjelo. Danas se s grčem u želucu pitaš jesi li pogriješila odabravši baš njega jer neke njegove navike i osobine ne podnosiš?

Nije ti jasno kako nisi vidjela ranije da mu je stan neuredan ili da lako plane?

Kako se često posvađate i osjećaš se usamljeno, javlja ti se ideja da nema smisla gubiti vrijeme. Da trebaš prekinuti vezu i otići prije nego budeš još više povrijeđena.

Slijedi šokantna izjava! Koliko god ti je muka od partnera, molim te da razmisliš o mogućnosti da ste vas dvoje stvoreni jedno za drugo i da je to faza koju gotovo svi parovi prolaze. “Samo” treba znati kako je proći i nagrada slijedi, a to je harmonična veza u kojoj se osjećate povezano i blisko.

 

Zašto uopće cijela ta pomutnja od lude zaljubljenosti do razmišljanja o odlasku?

Zato što se podsvjesni dio uznemiri. Prevelika bliskost mu nikako ne odgovara.
Rizik je prevelik i javlja ti da je bolje da se povučeš prije nego li izgubiš sebe ili vezu.

I onda hodaš po svijetu s kontradiktornim mišljenjima. S jedne strane želiš toplinu i nježnost koju romantični odnos pruža, a s druge strane ti sve više njegovih ponašanja ide na živce. On je odjednom kritičan i ne ponaša se kao na početku, a ti sve češće želiš biti “malo sama”.

U fazi kada se stvara intimnost između partnera, mnogi zaključuju da nisu jedno za drugo i prekidaju vezu da bi se ubrzo našli s novom “ljubavi” s kojom se opet sve ponavlja. Samo što ovoga puta imaju na leđima još i teret gorčine od prethodnog neuspjeha, kojeg uredno prenose novom partneru.

Izbjeći takav scenario možeš, ako si voljna prihvatiti da će svaka veza u tebi pobuđivati i nelagodne osjećaje. Treba znati kako prebroditi situaciju. Za to treba malo truda, strpljenja, znanja i vještina nakon čega slijedi prava povezanost s partnerom jer najvjerojatnije je da nisi odabrala pogrešnog partnera.

Predlažem da s partnera fokus prebaciš na sebe i osvijestiš zašto te partner nervira. Kakve to veze ima s tobom? Iznenadit ćeš se s odgovorima i konačno upoznati sebe.

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.