Ja i moja INTIMINA Lily Cup menstrualna čašica – Recenzija

0

Isprobala sam Intimina Lily Cup menstrualnu čašicu te iskustvo korištenja želim podijeliti s vama.

Moram priznati da sam za menstrualnu čašicu čula tek nedavno iako je na tržištu prisutna već dulje vrijeme. U prvi tren nisam bila sigurna da mi se ideja sviđa. Ali onda sam ipak pomislila, zašto ne isprobati…

Tako sam i ja nabavila svoj primjerak Intimina Lily Cup menstrualne čašice. Dolazi u atraktivnom pakiranju, uz menstrualnu čašicu dobijete i simpatičnu antibakterijsku vrećicu za čuvanje. Ukoliko nabavite Intimina Lily Cup Compact menstrualnu čašicu, ona je sklopiva i uz nju ćete dobiti kutijicu za čuvanje. Dakle, možete birati.

Prema uputama, menstrualnu čašicu sam prvo oprala i prokuhala oko 6 minuta. Vrećicu sam oprala u sredstvu za intimnu njegu. Menstrualna čašica je time bila spremna za upotrebu.

Što se tiče umetanja menstrualne čašice, to uistinu nije problem, ništa zahtjevnije od umetanja tampona. To izgleda otprilike ovako:

 

1. Uzmete urednu menstrualnu čašicu, čistim rukama.

INTIMINA Lily cup menstrualna čašica u ruci i vrečica za čuvanje

INTIMINA Lily cup menstrualna čašica u ruci

 

2. Sredinu niže strane prstom povučete prema dolje

 

INTIMINA Lily cup menstrualna čašica savijena u ruci

 

3. Savinete menstrualnu čašicu na veličinu tampona i lagano ju umetnete. Umetanje je jednostavno, rekla bih čak jednostavnije od umetanja tampona jer je menstrualna čašica izrađena od medicinskog silikona te je skliskija.

 INTIMINA Lily cup menstrualna čašica - savijanje prije stavljanja

Prvi dan korištenja je postojao mali otpor i nelagoda. Zbog straha da je neću moći izvaditi, menstrualnu čašicu nisam stavljala dovoljno duboko te se nije do kraja otvarala, samim time upotreba nije bila efikasna. Menstrualna krv je curila van. Nakon nekoliko postavljanja i vađenja, vidjela sam, da kada je želim izvaditi, samo opustim mišiće i neometano mogu dosegnuti do donjeg dijela menstrualne čašice. Dakle, nema brige.

Preporučam da dok ne uhodate korištenje, stavite i uložak.

U početku će vam se upotreba menstrualne čašice činiti kompliciranom, ali budite uporni i vrlo brzo ćete uočiti sve njene prednosti.

Drugi dan je već bilo drugačije, menstrualnu čašicu sam postavljala slobodnije, na dovoljnu udaljenost i rezultat je bio tu. Bila sam suha. Tada sam uočila prednosti menstrualne čašice, osobito na ovoj vrućini kada je potrebno uloške i tampone mijenjati češće nego inače.

Svi znamo kako uložak i tampon izgledaju ako ih ne promijenimo na vrijeme, koži i sluznici nije niti malo ugodno u dodiru s istima. Tu sam vidjela osnovnu prednost menstrualne čašice – menstrualna čašica sakuplja menstrualnu krv, za razliku od tampona i uložaka koji je upijaju tako da nema straha od iritacija i infekcija.

Sluznica je u doticaju s medicinskim silikonom, čistim i urednim kakvim sam ga i postavila. Sve ostalo je unutar menstrualne čašice. Kada je ispravno postavite, možete nesputano raditi bilo što, zauzimati različite položaje, menstrualna čašica se neće pomicati, a vi je ne osjećate.

Bila sam suha i čista. Nije bilo iritacije. Menstrualnu čašicu ćete vrlo brzo zavoljeti. 🙂

Obzirom da ne upija tekućine, sasvim je jasno zašto je odlično rješenje u slučaju menstruacije za vrijeme boravka na moru ili odlaska na bazen.

Nakon vađenja menstrualne čašice, potrebno ju je uredno oprati i ponovno postaviti. Vodite računa da čašicu ne spuštate na nečiste površine. Obzirom da može sakupljati menstrualnu krv i do 12 sati, ne bih planirala vađenje u javnim toaletima bez neke posebne potrebe… Moramo imati na umu da ruke moraju biti potpuno čiste i uredne, a menstrualnu čašicu je potrebno uredno isprati. Za detaljno pranje menstrualne čašice koristim losion za intimnu njegu i po završetku upotrebe ju odložim u vrećicu za čuvanje.

S obzirom na to da menstrualnu čašicu Intimina Lily Cup možete koristiti i do 10 godina, osigurane su vam značajne uštede.

Intimina Lily Cup menstrualne čašice možete nabaviti u trgovinama DM-a i na www.intimina.com.

 

Piše: Marijana Glavaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.