Izlazak iz negativizma

0

Za uspješan iskorak iz kruga negativizma, razmislite što vas stvarno pokreće u poslu i što biste radili da imate dovoljno financija za normalan život. Upravo u tom odgovoru leži vaša prava poslovna strast. Biti očaran svojim poslom znači biti zahvalan, uzbuđen zbog novog poslovnog koraka i biti spreman na bolju budućnost. Mi ne možemo stvoriti, već samo nastojati pronaći smisao u onome što svakodnevno radimo. Možda u ovom trenutku ne možete promijeniti svoj posao za 360 stupnjeva, ali pokušajte sami sebi odgovoriti na pitanja – što točno radim, zašto to radim, što mi znači posao?

Dakle, pokušajte s pohvalom i divljenjem odgovoriti na sljedeća 3 pitanja:
1. Tko sam ja u poslovnom okružju?
2. Kakvim se poslom bavim?
3. Što ću biti za godinu dana?

I možda vam se sad čini da ovaj članak čitate uzalud, jer ste se možda sjetili barem 10 problema koje trenutno imate na poslu … Međutim, kada nam je najgore, to razdoblje obično prethodi nekom boljem, kada shvatimo zašto se nešto događa i iz toga izađemo mudriji, svjesniji i odgovorniji. Kojim ćete putem krenuti, ipak ovisi samo o vama. Ne možemo definirati uspješnu strategiju ako nismo analizirali postojeće stanje i postavili realan, optimističan, ali dostižan cilj. To vrijedi za proizvode i usluge, ali i našu karijeru.

obiljka webOni koji rade jer moraju i ne uživaju u svakoj etapi svog jednostavnog ili kompliciranog, dosadnog ili zanimljivog, napornog ili laganog posla, sigurno su osigurali kartu za nesretan ishod.Kad shvatimo da nas neki posao ne ispunjava, ne dajemo sve od sebe i počinjemo raditi sve lošije ili činiti pogreške. Prigovarati na situaciju, nadređene, političare, svjetsko gospodarstvo je dio negativnog trenda, jer je lakše prikloniti se toj struji koja uvijek za sve ima nekog svoj krivca. Tako postajemo bespomoćni i žrtve situacije, a naša osobna odgovornost nestaje. Međutim, odgovornost za odabir našeg stava ovisi isključivo o nama.

Stručnjaci kažu da nam se u životu događa oko 10% događaja, a 90% vremena provedemo u razmišljanju o njima.

Share.

Comments are closed.