Odjeća: Izađi iz rutine i obuci nešto drugo

0

Život oko nas se mijenja, i ljudi i prilike i poslovi. Da bismo iskoristili te promjene za vlastiti uspjeh i napredak, potrebno je da se i sami mijenjamo. Život ide dalje i svaki novi dan nova je prilika za nešto značajno. Uz promjenu stavova, potrebno je ponekad promijeniti i odjeću.

 

Lako je zapeti u rutini kad ujutro birate odjeću za taj dan.  Možda zato jer ste stalno u žurbi i najlakše je uzeti „provjereno“ ili više volite komade odjeće koji su vam udobniji.

Imate li osjećaj da stalno nosite istu odjeću iako je ormar prepun? Istu šminku, cipele? Jeste li na posljednje tri svadbe nosili istu haljinu, ili za posebne prigode samo okrećete tri haljine kupljene odavno? Ili možda svaki put vaš odlazak u shopping rezultira istim komadom odjeće kao onaj kojeg ste bacili? Ili još bolje, taj komad još uvijek stoji u ormaru u nekom kutu?

Znate da odjeća koju nosite ne pokazuje vaše pravo lice, ali osjećate da ste prezaposleni i izgubljeni u svim savjetima da bi znali što dalje? Na sreću, glavobolje koje vam uzrokuju stilske rutine su izlječive.

Evo nekoliko prijedloga:

Navika br.1. – TRAPERICE

Traper suknja je jednako udobna, ali ženstvenija. Možete ju nositi u svim prilikama kao i traperice, ali uvijek ćete izgledati bolje.

Navika br.2 – TENISICE

Udobnost bez cijene? Možda, ali ne za svaku priliku. Bolja alternativa su mokasinke. Mogu se prilagoditi poslovnom ili ležernom stilu, jednako su udobne, a dizajn možete birati.

Navika br.3 – CRNO

Ima prilika kada je crno odlična alternativa, slažem se. Ali malo boje čini čuda. Dodajte nakit u boji, torbu ili cipele i osvježit ćete izgled u trenu.

Navika br.4 – SPORTSKA TRENIRKA

Trenirka je omiljeno kućno odijelo za većinu. Udobna i prikladna za „po doma“ ipak može biti u nešto sofisticiranijoj izvedbi ako umjesto sportske trenirke uzmete ležernije hlače mekanog materijala, sa zgodnim aplikacijama ili krojevima.

Navika br.5 – JAKNA

Iako je strukirana jakna odlična za gotovo sve prilike, lagani sakoi i blejzeri pravo su osvježenje za svaki look. Poigrajte se s uzorcima i teksturom i izbacite se iz rutine.

Mala promjena zlata vrijedi, a put od sto milja započinje prvim korakom. Vi odaberite svoj korak, a jednom kada krenete na put promjene to će rezultirati boljim osjećajem i boljim prilikama. Naposljetku, i boljitak je promjena.

Dina Balić, dina.balic1@gmail.com

 

Share.

Comments are closed.