Ivona Kizivat – Ženu koja zna što hoće i ima svoju viziju ništa ne može zaustaviti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ivy Qui DesignOna je mlada, kreativna Osječanka, vlasnica osječkog brenda Ivy Qui Design. Po struci je profesorica informatike i matematike, radi u srednjoj školi. Svoju kreativnost izražava dizajniranjem i izradom dekorativnih plakata koji unose dašak glamura i elegancije u svaki dom. Ona je Ivona Kizivat.

Ivona ističe da svaki životni prostor treba pričati priču i biti kolekcija stvari koje voliš, da dom nije samo prostor, dom je osjećaj, a detalji čine razliku između lijepo uređenog interijera i idile u kojoj provodite najljepše trenutke i osjećate se dobro svakog dana.

 

Profesorica si matematike i informatike, što najviše voliš u tom poslu? Koji su najveći izazovi?

Ivona: Matematiku sam zavoljela još u srednjoj školi, stoga je studij matematike bio logičan slijed. Osim same matematike, koja je moja velika ljubav, najviše me veseli svakodnevno druženje s mladim ljudima od kojih se uvijek može mnogo toga naučiti. Profesori su često suočeni s izazovima koje je nemoguće predvidjeti kada se planira nastavni sat, ali uz dozu spretnosti i inovativnosti svaki sat je nova priča, nova predstava, nova prilika za savladavanje istih.

 

Kako je došlo do ideje o stvaranju brenda Ivy Qui Design?

Ivona: Kao svaka dobra priča – i ova je imala sasvim slučajan početak. Ideja se rodila kad smo krajem 2019. suprug i ja uselili u naš prvi stan. Nakon što smo unijeli namještaj, raspakirali nebrojene kutije sa stvarima i postavili sve na svoje mjesto, ono što nas je još čekalo bili su prazni, bijeli zidovi. Predložila sam da ih ukrasimo slikama koje će biti unikatne i u našem stilu. Tada se rodila ideja o pokretanju brenda. Nakon što smo pronašli savršen papir, pakiranje, tiskaru koja tiska bez packi, započeli smo našu priču – dizajniranje i izradu postera s dodirom ljubavi.

Na otvaranje obrta si se odlučila u izazovnom trenutku s obzirom na pandemiju. Kakvi su dojmovi?

Ivona: S obzirom na to da smo svi više vremena provodili u svojim domovima, imali smo više vremena i za razmišljanje o uređenju i opremanju svojih interijera. Mislim da su nam ovakve priče svima potrebne, posebno u ovo vrijeme. Kako bi se i ostali mladi ljudi, koji su možda još uvijek neodlučni, usudili slijediti svoje snove i realizirati iste. Danas, mjesec i pol dana nakon otvaranja obrta, naši posteri već putuju u svaki kutak Hrvatske. Reakcije ljudi su zaista pozitivne, što me jako veseli i što je svakako dodatni poticaj i vjetar u leđa.

 

Što možemo očekivati u budućnosti od ovog brenda?

pakiranje Ivy QuiIvona: Imam velike ambicije i planove, ali polako, korak po korak. Svakako možete očekivati autentične i originalne postere i kolekcije u koje je uloženo mnogo truda i ljubavi. Pažnju posvećujem svakom detalju, od samog dizajna pa sve do elegantnog poklon pakiranja. Svaki poster osobno pakiram, postavljam satenske vrpce na pakiranje i lijepim naljepnicu sa sloganom brenda.

 

Koje je tvoje najveće postignuće i na što si osobito ponosna?

Ivona: Raditi ono što volim i što me u potpunosti ispunjava. Imam još mnogo planova i ambicija te se radujem svim novim postignućima.

 

Tvoje viđenje suvremene žene?

Ivona: To je žena koja je zadovoljna sama sa sobom i vjeruje u sebe. Žena koja je hrabra, ustrajna i nepokolebljiva u ostvarenju zacrtanoga.

 

Što je po tebi ono što najviše koči žene u uspjehu/napretku?

Ivona: Smatram da ženu koja zna što želi te ima svoju viziju, ne može ništa zaustaviti. Prepreka može biti samo dodatan poticaj i motiv. Ništa nas ne može zaustaviti ako nešto zaista želimo te imamo svoj put i plan.

 

Postoji li neka osoba koja je presudno utjecala na tvoju karijeru?

Ivona: Moj suprug Petar koji me potaknuo da svoju kreativnost izrazim kroz grafički dizajn i ohrabrio da vjerujem u sebe te svoje radove predstavim kroz Ivy Qui Design.

 

Što za tebe znači biti zdrava, sretna i uspješna, koji su tvoji prioriteti u životu?

Ivona: Dobro balansirati poslovni život, obitelj, vrijeme za sebe i prijatelje. Ako to uspijem dobro posložiti i pronaći vrijeme za sve navedeno, zdrava sam, sretna i uspješna.

 

Plakati Ivy Qui Design u interijeru

Kako održavaš tjelesnu aktivnost? Vježbaš li i koliko često?

Ivona: Često šetam ili trčim uz Dravu.

 

Vodiš li računa o zdravoj prehrani, što ti je osobito važno?

Ivona: Trudim se hraniti se što je zdravije moguće, ali to mi i nije baš lako, jer je čokolada moja slaba točka.

 

Kako voliš provoditi slobodno vrijeme?

Ivona: Nastojim što više vremena provoditi s obitelji i prijateljima, smišljam neke nove postere, te fotografiram.

 

S koje tri riječi bi te opisali tvoji prijatelji?

Ivona: Uporna, tvrdoglava, kreativna

 

Koji su tvoji životni snovi?

Ivona: Nemam neke nerealne snove ili očekivanja. Zaista živim svoje snove. Maštala sam o svemu ovome nekada i sada se trudim maksimalno uživati u svakom danu i iskoristiti ga na najbolji mogući način.

 

Što bi napravila kada bi na lutriji dobila veliki iznos novca? Koliko je po tebi novac presudan za sreću?

Ivona: Smatram da novac nije presudan za sreću, te nije mjerilo sreće. Međutim, čini život jednostavnijim i daje neku sigurnost, a tada je ipak jednostavnije odvažiti se i usuditi iskušati neke nove stvari.

 

Koji je tvoj omiljeni citat?

Ivona: „Where to miss? To the stars.“

 

Tvoja poruka čitateljima?

Ivona: Budite svoji. Radite na sebi. Usudite se pokušati nešto novo. Izađite iz svoje sigurne zone, možda vas samo korak dijeli od ispunjenja onoga što već dugo želite.

Ako želite saznati više o Ivoni i njenom radu www.ivy-qui.com

Foto: Ivona Kizivat, osobna arhiva

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.