HPV je moguće izliječiti aromaterapijom u samo 40 dana

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Infekcije HPV-om (humanim papiloma virusom) i posljedice tih infekcija već više od četiri desetljeća zaokupljaju pažnju znanstvenika diljem svijeta.

 

Tako je Harald zur Hausen koji se smatra pionirom moderne virologije, još 1976. godine postavio hipotezu o vezi između infekcije  HPV-om  i nastanka raka vrata maternice, što je kasnije i dokazao.Podsjetimo, infekcija humanim papiloma virusom danas se vjerojatno jedna  od najčešće spolno prenosivih bolesti koja pogađa oba spola. Izvor HPV infekcije isključivo je čovjek, a prenosi se bilo kojim oblikom spolnog kontakta, no najčešće direktnim kontaktom s inficiranim vratom maternice, stidnicom, penisom ili anusom.

Do danas su znanstvenici suvremenim metodama detektirali preko sto tipova HPV-a od kojih su neki povezani sa dobroćudnim promjenama  na koži i sluznici, a neki visokorizični tipovi s abnormalnostima epitela grlića maternice.

Kronična HPV infekcija povisuje rizik nastanka raka vrata maternice za 60-70 posto. Najveći broj infekcija HPV-om događa se tijekom adolescencije, pa je edukacija, razgovor s liječnikom i odgovorno spolno ponašanje od ključne važnosti. Procjenjuje se da između 80 –100 posto djevojaka u dobi između 18 – 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, a njih oko 30-tak posto razvija simptome infekcije koje potom pristupaju složenom medicinskom liječenju.

Alternativne terapije

Žene koje su zaražene HPV-om, a odluče se za alternativno liječenje ili, uz konzultaciju s liječnikom i ginekologom, na nadopunu već propisane terapije susreću se sa širokim izborom preparata među kojima su antioksidativni  vitamini i kombinacije B kompleksa s folnom kiselinom, preparati  s hipericinom (iz gospine trave) čiju je efikasnost protiv velikog broja virusa potvrdila i klinička studija u SAD-u, ekstrakti aloa vere koji djeluju poticajno na imunitet, ekstrakt zelenog čaja koji lokalnom primjenom djeluje na genitalne bradavice, različite vaginalete koje na prirodan način stimuliraju lokalni imunološki odgovor rodnice, te aromaterapija.

– Iako aromaterapija nije svemoguća i ima svoje granice, ipak postoji znatan broj bolesti i tegoba koje upotreba kemotipiziranih eteričnih ulja može biti uspješna, tvrdi Saša Radulović, voditelj Udruge “Anias de Moras” i aromaterapeut  educiran na francuskoj školi koja primjenjuje botanički i kemijski definirana eterična ulja u obliku kapsula, pudera, supozitorija, vagitorija (vaginaleta), uljnih mješavina, gelova, krema…Riječ je o desetljećima starim običajima ove škole koja ne priznaje pobjedu HPV virusa.

Udruženi napad

– Utvrdio sam da su kod infekcija HPV-om, ali i kod gljivičnih infekcija te različitih tegoba koje pogađaju vaginu, rodnicu i grlić maternice posebno djelotvorni vagitoriji koji aplikacijom otpuštaju ljekovite sastojke eteričnih ulja u krv, te na taj način djeluju iscjeljujuće, kaže Radulović.

Naime, kemijski spojevi u eteričnim uljima poput oksida, monoterpenskih alkohola i fenola sinergijski djeluju protiv mnogih vrsta virusa, pa tako i protiv herpes simplex virusa i HPV-a. Zabilježeno je i pozitovno djelovanje eteričnih ulja na patogene bakterije i gljivice koje zbog neliječenja virusne infekcije mogu izazvati nove i ozbiljnije tegobe.

Danas postoje antibiogrami i klinička ispitivanja koja to i dokazuju, ističe Radulović, te otkriva da HPV ne može izdržati udruženi napad šest eteričnih ulja i dva biljna ulja. Pomnim doziranjem eteričnih ulja ravensare, niaulija, čajevca, lista cimetovca, klinčićevca i eukaliptusa polibrakteje kripton s biljnim uljima tamanua i kantariona  i njihovim miješanjem sa voskastom bazom koja daje tvrdoću samim vaginaletama, može se jednostavno izraditi djelotvoran pripravak, kazao nam je Radulović i otkrio karakteristike tih šest snažnih ulja.

Snažnih  šest

Eukaliptus polibrakteja kripton ključno eterično ulje u djelovanju na HPV  pokazuje zadivljujuće djelovanje na sve virusne infekcije urogenitalnog sustava, kaže ovaj aromaterapeut te dodaje:

– Ne znam kakvi bi bili rezultati bez ovoga ulja, kojeg na ključnim tržištima u posljednje vrijeme nema, zbog čega sam jako zabrinut. Pojedini brandovi kvalitetnih eteričnih ulja već više od 6 mjeseci nemaju dostupno ulje ovog eukaliptusa. Kontaktirao sam i kolege u Francuskoj koji također potvrđuju nestašicu.

Pitam se, je li riječ o o slabom prinosu ili je možda neki od lobija uvidio nepobitnu moć i djelotvornost ovih eteričnih ulja koja se primjenjuju  bez nuspojava i gotovo sa stopostotnim rezultatima, što je zaista zapanjujuće i ne bi me čudilo da nekome to smeta, ističe naš sugovornik.

Ulje niaulija već niz godina privlaži pažnju zbog sadržaja monoterpenola koji ima izrazito jak antivirusni učinak uključujući i djelovanje čak na HIV virus, a eterično ulje ravensare u Hrvatskoj svake zime postaje sve traženije jer kao glavnu indikaciju ima djelovanje na viruse.

– Na temelju iskustva mogu reći da se niauli potvrdio kako doista pomaže kod gotovo svih vrsta infektivnih bolesti, od dišnih infekcija, upale srednjeg uha, infekcije herpes virusima do zadovoljavajućeg djelovanja na HPV viruse.

Eterično ulje lista cimetovca također pokazuje iznimno antivirusno djelovanje, a djeluje i imunostimulirajuće povećavajući proizvodnju imunoglobulina A koji štiti sluznicu.

Ova vrsta eteričnog ulja za razliku od kore cimeta daleko manje iritira, a jedan od sastojaka (eugenol) primjenjuje se i kod infekcija usne šupljine te drugih virusnih i bakterijskih infekcija.

Eterično ulje čajevca danas već mnoge žene znaju samoinicijativno kapati na tampon kod prvih znakova infekcije odnosno upale. Čajevac, kao endemska biljka Australije, pokazuje zapanjujuće pozitivno djelovanje na imunitet čovjeka! Vjeruje se kako su Aboridžini čajevcem liječili mnoge bolesti tisućama godina prije nego što je otkriveno kako ova biljka ima višestruko jače antiseptičko djelovanje od tada većine široko rabljenih ljekova od kojih mnogi imaju zastrašujuće nuspojave.

Pokazalo se uspješnim u borbi protiv velikog broja virusa, bakterija i gljivica. Velik  broj znanstvenih studija proučavao je djelotvornost čajevca i protiv bakterije MRSA-e koja uzrokoje bolničke infekcije, a otporna je na većinu dostupnih antibiotika. Pokazalo se da i MRSA s teško dobiva rat s čajevcem.

Radi li se o sinergiji spojeva u eteričnom ulju čajevca ili tek novom prirodnom antibiotiku na koji  MRSA za sada ne pokazuje rezistenciju  teško je sa sigurnošću reći. Međutim, praksa je pokazala da se većina virusnih i bakterijskih infekcija danas može s uspješno liječiti upotrebom čajevca, svjedoči Radulović.

I klinčićevac ima izrazito antibakterijsko i antivirusno djelovanje kod urogenitalnih infekcija, stimulira organizami djeluje kao blagi anestetik kod problema u usnoj šupljini, infekcija, gingivitisa, granuloma, a infekcije herpes virusima (herpes zoster, herpes simplex) prolaze puno brže ako se u liječenju primjenjuje ovo eterično ulja. Može se primjeniti i kod kroničnog bronhitisa, sinusitisa i asmatičnog bronhitisa te u liječenju tropskih bolesti.

– Neke su žene  uz pomoć već opisanih vagitorija uspjele trajno izlječiti infekciju HPV-om. Najčešće, neovisno o nalazu CIN-a većini je bila dovoljna  samo jedna terapija u trajanju od četrdesetak dana, tvrdi aromaterapeut.

 

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.