Gluha žaba – inspirativna priča

0

Želimo Vam prenijeti ovu vrlo inspirativnu, poučnu priču nepoznatog autora. Nadamo se da ćete je pročitati.

Jednog dana male žabe su se odlučile natjecati. Cilj je bio dosegnuti vrh visoke kule. Okupilo se puno žaba koje su željele bodriti natjecatelje. Utrka je počela, žabe su se brzo počele penjati.

Nitko iz publike zapravo nije vjerovao da će male žabe dosegnuti do vrha kule. Uzvikivali su:“Oh, preteško je!!! Nikad neće uspjeti stići do vrha, nema šanse, kula je previsoka.“

Malene žabe su se počele rušiti jedna po jedna. Jedna žaba se neumorno penjala sve više i više…

Publika je nastavila uzvikivati: “To je preteško, nitko neće uspjeti!“

Sve više malih žaba je odustajalo, ali ona neumorna žaba je nastavila dalje, sve više i više. Nakon puno uloženog truda, stigla je do vrha. Nije odustala.

Svi su željeli znati kako je ova malena žaba uspjela u ovom velikom izazovu.

Želite znati tajnu uspjeha ove žabe? Ova je malena žaba bila gluha. Ona se usredotočila na postizanje cilja, na nju nije utjecalo nepovjerenje publike.

Mudrost ove priče:

Ignorirajte pesimizam drugih, može vam oduzeti vaše snove.

Ako želimo postići ciljeve, pogotovo u uvjetima kada se nalazimo u negativnom okruženju, ponekad je najbolje praviti se gluhim. Ljudi koji Vam ne pomažu da dođete do cilja, uvijek će imati mišljenje i to, gotovo uvijek, negativno. Oni zapravo žele vaš neuspjeh. Ne obraćajte pozornost na njih jer ćete u suprotnom početi sumnjati u sebe.

Moć pozitivnih riječi je velika, izaberite prave riječi i ohrabrite druge u postizanju njihovih ciljeva. Budite pozitivni!

 

Share.

Comments are closed.