Ghost Wash House – Kuća pustinje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prekrasna kuća s bazenom okružena zelenilom u podnožju planine Camelback

 

Prekrasna kuća, The Ghost Wash House, smještena je u Rajskoj dolini u Arizoni. Na prednjoj i stražnjoj strani kuće su velike staklene stijene koje pružaju prekrasan pogled na okoliš koji okružuje kuću i bazen smješten u podnožju kuće.

T16_1040b

U istočnom dijelu kuće smještena je garaža, kuhinja, ured i obiteljska blagovaonica, a u zapadnom dijelu su spavaće sobe, obiteljska soba i prostor za rekreaciju.

T16_0540b

Dnevni boravak i blagovaonica protežu se od ulaza na jugu do sjevernog dijela kuće. S obzirom na prostranost ovih prostorija te bogatu osvijetljenost prirodnom svjetlošću, dočaran je osjećaj življenja na otvorenom i ostvarena maksimalna povezanost s okolišem.

T16_0585b

T16_0295b

Kupaonica je također staklenom stijenom povezana s vanjskim dijelom na kojem je smješten jacuzzi. Kuća za uživanje.

T16_0867b

Masivni plutajući krov napravljen je tako da osigurava skupljanje oborinskih voda i za prikupljanje solarne energije. Veliki krov štiti primarne životne prostore kuće – kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak i obiteljsku sobu od ekstremne vrućine i sunca.

T16_0268b

Ghost Wash štiti, povezuje i olakšava život u kući i na otvorenom. Ghost Wash House nije kuća u pustinji, već kuća pustinje.

T16_0411b

Arhitekti su na jako lijepi način uspjeli uklopiti kuću u pustinji i stvoriti pravi doživljaj za ljubitelje prirode.

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED.

 

Fotografije: Bill Timmerman

A-I-R

Pripremila: Iva Šurdonja

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.