Gdje kruha zarađujem, k..ca ne tražim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svi koji me poznaju, ili koji su čitali moju knjigu, znaju da često koristim ovu krilaticu. Nije to zato da bi uperila prst u one koji to rade, nego da bi mirno spavala.

 

Svjesna činjenice da većina vas sada odmahuje rukom i govori „aha, moš’ si mislit“, time samo potvrđujem tezu da se to dešava češće nego što sam ja željela vjerovati.

Kad sam dobila ponudu da pišem ovu kolumnu, poslala sam poruke svojim prijateljicama da mi prelože koje teme da obrađujem, tj. o čemu bi one voljele čitati. Većina njih je predložila „office flert“ ili „muško ženska prijateljstva“. Ovu drugu ćemo obraditi idući put.

 

Muški flert

Budući da ja radim u uredu samo s jednim muškim kojeg poštujem kao oca, a na terenu sa stotinama koje gledam kao svoju djecu, nisam bila ogledni primjerak za analizu ove teme pa sam napravila pizdariju. Tom pizdarijom sam sakupila materijala za više od onoga što mi treba za obradu ove teme, ali i skoro izgubila ono što oduvijek želim – miran san.

Na jednoj od „ljubavnih spajalica“ otvorila sam lažni profil. Za sliku profila postavila sam slike nekih knjiga koje sam pročitala i predstavila sam se kao novinarka koja prikuplja podatke. Da ne ulazim u detaljnu analizu tih profila koje sam tamo susretala, i da ostanem na temi o kojoj pišem, navest ću vam samo najzanimljivije odgovore na pitanja koja sam im postavila. Napominjem da su ovo odgovori muškaraca koji su oženjeni ili u vezi, i naravno isto imaju profile s izmišljenim imenima, a vjerujem i slikama. Možda su to bile i „undercover“ žene, ali sumnjam obzirom na kratke odgovore koje sam dobila.

 

Jesi li ikada prevario suprugu/djevojku?
Jesam, a tko nije!?!

Jesi li ikad imao aferu s nekim s kime radiš?
Naravno, pa sa njima sam najmanje 8 sati dnevno.

Misliš li da te tvoja supruga/djevojka prevarila s nekim s kim radi?
Ako je, onda je to dobro sakrila.
ILI
Nema šanse, pa ja sam joj dovoljan. Ona puno radi.
ILI
O tome nisam razmišljao do sada.

 

Po ovome ispada da su muški ti koji varaju.

Međutim, nekako se nisam mogla pomiriti s tom činjenicom pa sam napravila diverziju i na drugoj „ljubavnoj spajalici“ napravila profil oženjenog četrdesetogodišnjaka iz Zagreba koji traži ženu samo za „sport i glazbu“.

 

Ženski flert

Dakle, koje iznenađenje sam doživjela kad su žene nanjušile što se nudi! Ja sam stvarno „konzerva“ i ne mogu pojmiti da netko uopće može napisati retke koje su te žene pisale, ali eto pisale su. To što ženski mozak može zamisliti, i prsti prenijeti u tekst, to je bolje od bilo kojeg filma za odrasle koji se nalaze u ponudi, sigurna sam.

I njima sam kroz razgovor, postavila ista pitanja. Odgovori su bili malo drugačiji.

Jesi li ikada prevarila supruga/dečka?
Na žalost jesam. Nije me doživljavao više. Postao je ravnodušan. Nije se za mene borio. Podrigivanje i prdež postali su sastavni dio njegovog humora i trebalo mi je da nekom budem važna, sexy i napeta, makar na jednu noć. Jebiga. Ponekad mi je i lijepa poruka za dobro jutro od nekog prolaznog bila dovoljna da se osjećam dobro cijeli dan!

Jesi li ikad imala aferu s nekim s kime radiš?
Jesam, ali nije dobro završilo jer ga sad moram gledat svaki dan i podsjeća me na to da imam doma prdonju koji me cijeni manje nego ovaj, a ja sam ipak odabrala prdonju.

Misliš li da te tvoj suprug/dečko prevario s nekim s kim radi?
Je. Nisam mu dužna ostala i mislim da on to zna.
ILI
Nije. Osjetila bi. Pa i doma je dužan.
ILI
Bilo bi dobro da jest. To bi mi objasnilo zašto mu ja više nisam privlačna kad drugima jesam.

 

Kužite razliku?

Iako smo mi žene te koje imamo više mašte i takta, ipak na kraju imamo grižnju savjesti i tražimo opravdanja i izgovore za svoja djela. Jer mi to jednostavno – moramo. Ne možemo se samo tako pomiriti sa situacijom, nego ju moramo analizirati kroz objašnjenje. Al, kao što rekoh na početku, nisam ogledni primjerak, pa ne mogu garantirati o kojem postotku je riječ, ali ove na koje sam ja naletila, svakako su davale takvu sliku.

 

Ljepša strana priče

To je jedna strana priče. Ali, postoji i ona druga, ljepša i meni draža. A ta je kad se dvoje ljudi koji zajedno rade, sprijatelje i to prijateljstvo preraste u vezu. To je svakako proces koji traje, ali je i sve češća pojava obzirom da u ovim brzim vremenima kad nemamo slobodnog vremena za upoznavanje novih ljudi, ono što je u blizini, postaje najočigledniji izbor. I nerijetko dobar izbor. Osobno poznajem neke parove koji su tako započeli svoju vezu i one dobro funkcioniraju. Možda zbog zajedničkih interesa, ili zato što neko treći brine o prihodima ili možda zato što su to još uvijek veze bez djece i većih obaveza, ali ja kao nepopravljiva romantičarka želim vjerovati da je to pravi odabir za svakog od njih.

Želim da im nikad ne padne na pamet otvoriti profil na nekoj od onih spajalica na kojima sam ja glumatala nekog tko nisam samo u svrhu istraživanja, i nažalost imala noćne more. Ali, to sam ja, konzerva i plašljiva, babac koji voli miran san. Kaj pak ja znam? Ma znam, samo se pravim blesava. Ponekad je tako lakše.

Kako kaže jedan moj poznati: „Niš’ ja ne znam, ja sam tu z biciklom.“

I na kraju, ne moraš ti tražiti „piip“ gdje kruha zarađuješ, ali nikad ne znaš hoće li on tebe tamo naći.

Voli vas (ovaj put) Konzerva!

 

Share.

About Author

Nevena Skočić

Žena, majka, prijateljica i supruga – to su uloge koje najčešće i najradije igra. Svojom empatijom prema ljudima i životinjama nerijetko sudjeluje u volonterskim akcijama za pomoć. Majka je četrnaestogodišnjaka, koji kao ni ona nije ljubitelj riječi „morati“ ili „trebalo bi“, pa zajedno nerijetko provode vrijeme u raspravama o životnim temama koje i odrasli zaobilaze. Društvena, nasmijana i do bola sarkastična, ljubiteljica je dvosmislenih rečenica i općenito takvog načina komunikacije. Smatra da tako drži svoj um svježim pa se često tako i obraća. Nedavno je objavila svoj prvijenac, roman „Što ne znaš, ne boli“ koji se bavi velikim temama u životu žena 21. stoljeća. Nevena piše nastavak romana.

1 komentar

  1. Avatar

    Meni je u toj priči zanimljivo da je muškarac povalio kolegicu s posla, a za svoju partnericu kaže da ona to nikad ne bi. A zašto ne bi? Pa i ona je nečija kolegica s posla. Nisam za vanbračne i “poslovne” avanture, ali mislim da nitko ne treba biti uvrijeđen, ni iznenađen ako dobije milo za drago.