Etično poduzetništvo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Biste li činjenicu da sam osobu koja se javila za radionicu odgovorio od dolaska mogli svrstati u dobru poslovnu odluku?

 

Već čujem „Kako si to mogao učiniti? Mogao si zaraditi…“, „Ma trebao si joj uzeti lovu kad je već htjela doći…”. No, to nije način na koji ja radim. Ono što radim zasniva se na vrijednosti. Na davanju vrijednosti onome kome će to biti vrijednost. Pa Miro, nije li vrijednost vrijednost za svakoga?

Nije. Pitajte čovjeka koji hoda danima kroz pustinju bez vode hoće li da mu date bocu vode ili najveći dijamant na svijetu. Vrijednost je ono što ti u ovome trenutku pomaže dobiti željeni rezultat. I nije za svakoga ista. Ova osoba je htjela doći na moju edukaciju za poduzetnike, no još nije poduzetnik i na radionicu bi došla po ideju.

Radionica nije namijenjena tome. Namijenjena je rezultatima. Pravim, opipljivim rezultatima za one koji su već u poslu te žele zakoračiti na viši nivo. Bilo da se radi o zaradi, preustroju firme ili optimizaciji vremena. To su odgovori koje će polaznici dobiti.

No, poanta ovoga teksta je da bi prodajom ulaznice toj osobi djelovao iz straha od nedostatka. Na žalost, to je dominantan način razmišljanja u našim krajevima. A djelovanje iz straha nikad neće učiniti da se prestanemo bojati. Naprotiv, samo će pojačati strah.

  • nema dovoljno novaca
  • nema dovoljno klijenata
  • nema dovoljno vremena
  • nema dovoljno ideja…

 

No… što ako je riječ o nečemu drugom? Što ako je riječ o tome da iz pozicije u kojoj jesmo nismo u stanju vidjeti što možemo učiniti i na koji način. Što ako s te pozicije ne vidimo mogućnosti koje su nam pred nosom?

E, sad… onaj koji čita će reći ma ovo su gluposti, pa ja sam pametan, vidim, znam… Neće mi sad netko govoriti što ja trebam u SVOM poslu raditi. I ja to mogu prihvatiti. Oni drugi, otvorenog uma će doći. Upoznat se s konceptima, načinima primjene te koracima potrebnima da se ono što želimo pretvori u stvarnost. No, treba hrabrosti prijeći preko „ne može se“ koji će odjekivati oko vas. Treba hrabrosti povjerovati. Početi gledati na stranu uspjeha, ne straha. Jer strah nas tjera da gledamo dolje i u blatu tražimo zrnca blaga makar ga morali oteti onome slabijemu. A ako gledamo gore, preko ruba možemo vidjeti sve plodove koje treba pokupiti.

Što ako prihvatite ovaj izazov i zavirite preko ograde? Znam da mnogi od vas to već rade koliko god mogu. Ova će edukacija za vas biti odskočna daska, alat kojim ćete konačno moći vidjeti sebe tamo gdje želite. A kada se tamo vidite, još je samo korak ili dva do toga da to postane vaša stvarnost. Idemo zajedno saznati koji su to koraci.

Pozivam vas stoga na radionicu koja je nastala iz mog iskustva, u koju sam prenio svoje neuspjehe, svoje učenje, svoje uspjehe i savršeno preciznu mapu kako iz neuspjeha doći do uspjeha.

Sa svim tajnim prolazima. Sa svim preprekama i načinima da ih zaobiđete ili elegantno savladate. Ja sam na tom putu prošao kroz puno blata, možda vi ne morate.

Sada se igram i volim to što radim. Sada su rezultati bolji nego ikad. I za mene i za one s kojima radim. Zaigrajmo ovu zanimljivu i uspješnu igru zajedno.

Vidimo se 11.4.

Postani poduzetnik koji iz problema stvara vrijednost

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.