Aromaterapija: široka primjena

0

Aromaterapiju je moguće primijeniti u domu, automobilu, uredu, kod kuhanja, u krevetu u susretu s nesanicom.

 

Eterična ulja unijet će ugodne mirise u vaš dom, no i izbaciti tjeskobu, bolesti i nametnike. Možete ih dodati u difuzer ili jednostavno kapnuti na maramicu i udisati.
Japanska studija pokazala je kako udisanje eteričnog ulja limuna smanjuje stres, a američka studija pokazala je da to eterično ulje poboljšava raspoloženje i opušta.

Eterična ulja limunske trave, limunskog eukaliptusa i geranija, osim što djeluju opuštajuće, vrlo uspješno tjeraju komarce i dosadne bube. Nekoliko kapi mješavine tih ulja ili jedno od njih možete nakapati na ovratnik pidžame, rub jastuka ili sprej-pumpicom raspršiti po prozorskom okviru i/ili prostoru u kojem se nalazite. Sjetite se eteričnog ulja paprene metvice – ono blago hladi i smiruje svrbež nakon uboda insekata. I ulje cedra odličan je repelent (osobito za kućne ljubimce – pse): Zanimljivo je kako je Indijancima drvo cedra predstavljalo most između neba i zemlje. Mirisni štapići od cedrovine te eterično ulje cedra koriste se za postizanje unutarnje stabilnosti.

Miris eteričnog ulja ruže (1 ml, oko 20 kapi, košta oko 320 kn) u potpunosti će vas harmonizirati, opustiti i umanjiti nervnu napetosti, ukloniti nakupljene stresove i vratiti dobro raspoloženje.

Jeste li znali – preko 90 posto “okusa” zapravo je miris! Hrana obogaćena mirisnim začinima brže stvara osjećaj sitosti. Uživajte u okusima, mirisima, bojama i igrajte se s tim beskonačnim kombinacijama!

 

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

 

Share.

Comments are closed.