Danijela Iveljić

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suvremena žena razgovarala je s Danijelom Iveljić, osnivačicom, direktoricom i djelatnicom računovodstvenog servisa.

Suvremena žena: Uspješna ste poslovna žena, ovlaštena računovotkinja i poduzetnica. Možete li se predstaviti čitateljima i čitateljicama portala Suvremena žena?

Danijela: Ja sam ekonomistica, ovlaštena računovotkinja,vlasnica i direktorica računovodstvenog servisa ERGON. Poduzetnica sam zadnih 8 godina i usudila bih se reći da sam u tome i uspješna jer sam unatoč gospodarskoj situaciji, stanju na tržištu i svim preprekama na putu ostvarila želju da samostalno radim posao koji volim i najbolje znam. Uz sve uloge koje ste na početku naveli, ja sam i supruga i majka dviju djevojčica, a na to sam iznimno ponosna.

Suvremena žena: Odlučili ste se na poduzetništvo, koliko je bilo teško ili lako donijeti tu odluku?

Danijela: U svakom slučaju donijeti odluku o ulasku u privatan biznis s svim izazovima koje on sobom donosi nije nikada nimalo jednostavno, a ni lako. Strah od nepoznatog koji je uvijek prisutan, često je i mentalna, ali i mehanička kočnica da se čovjek pokrene i krene. Svi se preispituju je li to najbolje za nas, hoćemo li uspjeti, “što ako ovo – što ako ono”…. I naravno, nađemo milijun izgovora da pričekamo možda neki bolji, povoljniji trenutak.

Malobrojni su oni koji zakorače “u prazno” vjerujući u sebe i vlastiti uspjeh, koji unatoč silnom strahu djeluju i to uporno iz dana u dan.Takvi jedino dugoročno i uspijevaju. Ni meni osobno nije bilo jednostavno i lako donijeti odluku. Zahvalna sam što sam imala podršku obitelji i prijatelja koji su vjerovali u mene. Moj osobni pokretač je bila želja za uspješnim balansiranjem između posla koji radim i privatnog života, a to s radnim vremenom u korporacijama za koje sam radila nikako nisam mogla. Nakon što sam započela svoj privatni posao pokazalo se da radim još i više, ali sam unatoč tome sama mogla određivati i planirati vrijeme kada ću i koliko raditi. Jednostavno sam osjetila ogromno olakšanje da više nemam nekog šefa iznad glave, ali i obvezu za preuzimanje odgovornosti za sve donesene odluke..

Suvremena žena: Na čemu ste posebno zahvalni vodeći vlastiti posao?

Danijela: Zahvalna sam na slobodi koju mi je poduzetništvo donijelo, svim iskustvima i znanjima i životnim lekcijama  koje sam putem naučila i savladala. Zahvalna sam i što se moj uporan trud i rad isplatio da od svog privatnog biznisa zadnjih 8 godina mogu i pristojno živjeti.

Suvremena žena: Koje prepreke poduzetnici trebaju preskočiti na putu do uspjeha?

Danijela: Prepreka je bezbroj, ali i pozitivnih strana, ovisno kako čovjek na to gleda. Ja osobno u svemu tražim prvo pozitivno :). Na početku se najteže bilo priviknuti na državnu birokraciju i nepotrebnu papirologiju, gubljenje vremena po raznim državnim institucijama koje bi trebale biti podrška poduzetnicima, a ne “gutač” vremena i energije, silne namete, poreze, doprinose, članarine… Prvo je trebalo odraditi posao, zaraditi za državu a onda što ostane… U vrijeme kad sam ja počinjala (2008. godine) nije bilo toliko dostupnih informacija za mlade poduzetnike, networking nije postojao, financijske potpore poduzetništvu su bile rijetkost… Bila sam osuđena na snalaženje, istraživanje, učenje u hodu… Polako, korak po korak, ponekad i koji korak unatrag, ali sigurno i ustrajno prema cilju… A kad dođeš do cilja i shvatiš da si uspio (većinom sam i usprkos svemu) to je najveća nagrada..

Suvremena žena: Što je za vas obilje i zadovoljstvo općenito u poslu i životu?

Danijela: Obilje je biti zdrav, sretan i zadovoljan samim sobom i vlastitim životom. Obilje su moja obitelj, djeca, prijatelji…Uživanje u svakodnevnim malim stvarima…Posao koji me i dalje veseli kao da ga radim prvi put, planiranje novih projekata i ono ushićenje koje donosi ostvarivanje zadanih ciljeva…pa sve opet ispočetka 🙂

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.